Jaka dziś cena w okolicach Białej Rawskiej?
erinbrokovich, 2015-11-25 12:24, napisał:
Appol Opole Lubelskie cena dla rolnika 40 gr
To Appol loco rampa jest 45 gr??
Nie wiem jak dziś, ale wczoraj w okolicach Białej Rawskiej było 30gr.I znowu nas bielskich sadowników ruchają. A są fiuty co trochę zawiozą. Kurwa na chleb im brakuje. Nadal myślę, że skupczyki się dogadują.
Dziękuję za 0,30 nie sprzedam . niech gnije i czeka a niech frajery im wiozą za 0.30 i ich dorabiają !!!!!!!!!!
Gm. Magnuszew dzisiaj 0.35gr cena idzie do góry podobniez juz dzisiaj okolice warki juz 40 gr cena idzie góre ..,.:)
Tak tak strasznie gniją ..... najwiecej idaret ! a jutro zapowiadają 30stopni na plusie.
Większość przetwórni płaci już ponad 40groszy, niektórzy skupiarze zarabiają na kilu 12groszy.. A ludzi im na dodatek sypią...
okolice warki po przemysle.U nas jeszcze jeden zacofaniec dzis wozil,ale juz skonczyl.warwin pusty,4cztery cysterki po koncentrat,browar baseny puste,samochodow z towarem brak.Tak jak pisalem wczesniej,moze byc i 1zl,jak nie ma co sypac.
Zachęcam do składania powiadomień o podejrzeniu stosowania zmowy cenowej podczas tegorocznego skupu jabłek przemysłowych przez producentuw koncentratu, przecierz to nielegalne .
Powiadomienia można składać do Urzàd Ochrony Konkurencji i Konsumentów każdy może to zrobić e-meilowo lub listownie.
Myślę że ewentualna kontrola UOKiK uchroniła by nas na przyszłość przed cwaniactwem prezesów przetwórni.
gk2804, 2015-11-25 19:55, napisał:
okolice warki po przemysle.U nas jeszcze jeden zacofaniec dzis wozil,ale juz skonczyl.warwin pusty,4cztery cysterki po koncentrat,browar baseny puste,samochodow z towarem brak.Tak jak pisalem wczesniej,moze byc i 1zl,jak nie ma co sypac.
To by dopiero jaja były!Ale w naszym kraju wrzystko jest możliwe. Gosprol. Jak w meilu zobaczą słowo:producentuw: to na stówe oleją. Ciekawe jak dzisiaj z cenami. Piszcie jak w Białej.
Ile w okolicach Grójca dają?
Chyba juz 50gr nie bedzie....http://www.sadyogrody.pl/przetworstwo/105/prezes_warwinu_za_spadek_cen_skupu_jablek_odpowiedzialne_sa_zachodnie_koncerny,3682.html
Co... 0,20 zł na kilu się marzy skupczykom ! niedoczekanie wasze predzej ,te wasze paki zgniją...trzabyło nie trzymać na skupach towaru to byście w kako nie dostali nie spodziewanie!!! Przetwórnie was załatwiły za te przetrzymywanie towaru . A TERAZ CHCECIE ODBIĆ SIĘ NASZYM KOSZTEM.... I NIE PIJTA TYLE NA TYCH SPOTKANIACH BO WAM WĄTROBY WYJDĄ BOKIEM ....
Kolejny artykół mający na celu zachęcenie do wysypania przemysłu i siania paniki... Pełne tanki- taa na pewnoo
Swoją drugą dziś i wczoraj pod TB Fruit Dwikozy pare transportów na warszawskich blachach, kupią w okolica Grójca po 30groszy a u nas sprzedadząpo ponad 40groszy... Czysty zysk skupów... pod zakładami w Annopolu też podobno same samochody na WGR...
Mówie wam nie przyjeżdzajcie do Warki!!! jest tam powódz .! koncentrat sie wylewa z tankow i spływa do pilicy !!!! buhahhahhahhh
piter00100, 2015-11-26 11:36, napisał:
Kolejny artykół mający na celu zachęcenie do wysypania przemysłu i siania paniki... Pełne tanki- taa na pewnoo
Swoją drugą dziś i wczoraj pod TB Fruit Dwikozy pare transportów na warszawskich blachach, kupią w okolica Grójca po 30groszy a u nas sprzedadząpo ponad 40groszy... Czysty zysk skupów...
pod zakładami w Annopolu też podobno same samochody na WGR...
Bo tu w Grójcu jest kilka dilerów przemysłowych ktorzy strasznie tu mieszają z ceną żeby nie podnieść wiecej jak 0,32kg.
Jedni piszą 30 gr a inni 40 gr, skad taka rozbieżność?!
Bo z tą ceną tak dziś jest ...... na jednym skupie 0.30 na drugim 0,32 na trzecim 0,35 a jak sypniesz 25 ton to dostaniesz 0,40 zł. wszystko w promieniu 15 km GRÓJEC.
WULGARYZMY
Mi sie nic nie pojeb...U nas jest 30gr
Okolice Warki 25 dostałem telefon że 40gr. Dzisiaj niby 38 a jak przywiozłem 36...
Konary 35
janusz-tracz, 2015-11-26 13:31, napisał:
jeden skupowy lubi w zimnie siedzieć drugi se dolicza za prace w trudnych warunkach czy szkodliwe jakos tak:)
Związek sadowników RP wystosował list do min. Jurgiela o interwencje w sprawie spadku cen jabłek przemysłowych. Ciekawe co z tego wyniknie?
edeede, 2015-11-26 18:42, napisał:
jeden skupowy lubi w zimnie siedzieć drugi se dolicza za prace w trudnych warunkach czy szkodliwe jakos tak:)
Tak. Bo napój o zawartości soku 20% kosztuje bezmała 3zł. i teraz sobie policzcie.Kto na tym najwięcej zarabia. Napewno nie my.Resztę zostawiam wam do myślenia.Biała też 30gr. (żeby tak chociaż ze dwa razy skupowi dali zarobić sadownikom , a nie tylko myśla o swoich dupach), dziękuję.
sylwek100, 2015-11-26 19:08, napisał:
edeede, 2015-11-26 18:42, napisał:
Tak. Bo napój o zawartości soku 20% kosztuje bezmała 3zł. i teraz sobie policzcie.Kto na tym najwięcej zarabia. Napewno nie my.Resztę zostawiam wam do myślenia.Biała też 30gr. (żeby tak chociaż ze dwa razy skupowi dali zarobić sadownikom , a nie tylko myśla o swoich dupach), dziękuję.
Nie wiem czy czytaliśmy etykietę z tego samego produktu , ale ja się spotkałem z takim określeniem " 20 % wsadu owocowego " . gdzie wsad to 8 % owoców reszta to aromaty i substancje słodzące i konserwujące . O zgrozo czym oni karmią
A ten pan to chyba od kolegów z Warki, sam się pewnie wychował na wsi, a teraz kiedy ludzie na niego robią i dają mu tyle co niektórzy w rok zarabiają on twierdzi, że powinniśmy dostawać po 30 groszy za spad!!!
Gall Anonim czyli Tomasz Iżewski, 2015-11-26 21:41, napisał:
Z perspektywy czasu uważamy, że ceny jabłek przemysłowych powinny były kształtować się w tym sezonie na poziomie 0,40-0,45 zł na zakładach, co zapewniłoby zarówno opłacalność sprzedaży zagęszczonego soku jabłkowego jak i w miarę przyzwoite pieniądze dla producentów rolnych. Stabilność cen zapewniłaby równomierne dostawy surowca do zakładów i zaoszczędziła rozczarowań sadownikom – podsumowuje Tomasz Iżewski.
Sprawiedliwe byłoby gdyby on też nie brał tak ciężkich pieniędzy, a część ze swoje wypłaty przekazał na wypłaty pracownikom, ale pewnie tam też zarząd wychodzi z założenia, że dla szeregowego pracownika 1700 zł/mc to bardzo dobra wypłata.
Panie Iżejewski prezesie Warwin S.A. nie tędy droga dzięki wsi masz to co maz inaczej może byłbyś, ale dyrektorem Warzywniaka, ale za 2000 zł. Szanuj ludzi bo jak lud się wq..wi to po warwinie w końcu pozostanie kupa popiołu.
Niech pan też nie mówi wszystkiego co ślina przyniesie na język bo w rodzinie pewnie ktoś się para tą brudną robota jaką jest sadownictwo więc szybko pan straci szacunek chyba, że w rodzinie wszystkich pan już poustawiał na odpowiednich stołkach gdzie czy się siedzi, czy się leży to i tak się należy.
aga10, 2015-11-26 19:05, napisał:
Związek sadowników RP wystosował list do min. Jurgiela o interwencje w sprawie spadku cen jabłek przemysłowych. Ciekawe co z tego wyniknie?
Wczoraj w agrobiznesie: Związek chodowców trzody(nie mylić z politykami)chlewnej, ma zamiar przesłać do uokik pismo w sprawie niskich cen,(3,5kg) tzn. czy nie doszło do zmowy cenowej. Całe szczeście, że nasz związek wysłał list(mam nadzieję, że nie ekonomicznym) do samego szefa jurgiela,wtedy sprawa zmowy cenowej będzie rozpatrzona i załatwiona w trybie natychmiastowym.Pozdrawiam tych co nie mogą spać.
Witam jak wcześniej pisałem powiadomienie o zmowie cenowej do UOKiK może złorzyć każdy zainteresowany.
ZIOMAL, 2015-11-27 07:13, napisał:
cena od jutra ma isc do dolu prawdopodobnie loko 35 gr I to ma sie utrzymac do konca sezonu
Do dołu to super bo umnie cały czas jest 30gr to cena wzrośnie to trzymam dzieki za podpowiedz ziomal!!! Juz myślałem ze niezdrożeje
Pozdrawiam Serdeczie!!!
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl