Stare informacje macie .W grudniu to rozbieraja wszystkie zakłady i przenosza do Chin to sie martwcie co zrobicie z jabłkami w przyszłym roku
Stare informacje macie .W grudniu to rozbieraja wszystkie zakłady i przenosza do Chin to sie martwcie co zrobicie z jabłkami w przyszłym roku
Green poczytaj moje wpisy i zobaczysz,że we wszystkich kwetiach miałem racje,mimo że byłem szykanowany...
Martin005, 2015-11-22 18:28, napisał:
Green poczytaj moje wpisy i zobaczysz,że we wszystkich kwetiach miałem racje,mimo że byłem szykanowany...
Martinie :), to była krótka riposta do szanowego/szanownej Nati który/która dużo więcej wie niż inni
Pozdrawiam.
maroni, 2015-11-22 11:33, napisał:
Zbyszek124, 2015-11-22 10:23, napisał:
Co byście zrobili jak by jutro znów było 50gr. Byście sypali, czy byście czekali znowu na 60gr??????? ¿???????
człowieku, patrząc na twoje wpisy, to g.... cię to obchodzi co bedziemy robić! Pilnuj swoich "jabłek", jeśli w ogóle je masz.
Założę się jak by jutro bo 50gr byście szybko wszystko wysypali aby mieć spokój, a przecież przez ostatni 3tygodnie było 50gr to czemu nie sypaliscie każdy miał taką możliwość kolejek nie było..
Zbyszku,ludzie czekali na 60-70 groszy dlatego nie sypali.Cena spadała do 45 groszy i szła w góre.Każdy myślał,że 60 groszy to tylko kwestia kilku dni...Nikt nie spodziewał się takiego spadku.
Zbyszek124, 2015-11-22 18:49, napisał:
Co byście zrobili jak by jutro znów było 50gr. Byście sypali, czy byście czekali znowu na 60gr??????? ¿???????
człowieku, patrząc na twoje wpisy, to g.... cię to obchodzi co bedziemy robić! Pilnuj swoich "jabłek", jeśli w ogóle je masz.
Założę się jak by jutro bo 50gr byście szybko wszystko wysypali aby mieć spokój, a przecież przez ostatni 3tygodnie było 50gr to czemu nie sypaliscie każdy miał taką możliwość kolejek nie było..
Sprzedałeś przemysł? Super, jesteśmy z Tobą w twoim szczęściu. Teraz moje życie ma sens bo Zbyszek sprzedał spady i jest bogaty :) <juupi>
moze byc i 1zl,jak nie ma co sypac.Okolice warki pusciutko,wczoraj dzwonili czy nie mam towaru bo chcieli doladowac auto.Export od 1zl w gore.
Martin005, 2015-11-22 18:28, napisał:
- nie chce mi się logować, ale niech tam.. Odpowiem.
Może i masz pierwsze informacje jako byle pionek z podrzędnego zakładu, ale nie jest tak, że zawsze będzie po waszej myśli. Teraz karty / owoce/ sprzedawać będziemy MY po satysfakcjonujących nas cenach. Do tej pory robili to amatorzy, przeważnie z grójeckiego <--kwiat sadownictwa jak słuszniekiedyś to ktoś nazwał. Miłego wieczoru Panie i Panowie.
Grzesiek20, 2015-11-22 19:01, napisał:
Sprzedałeś przemysł? Super, jesteśmy z Tobą w twoim szczęściu. Teraz moje życie ma sens bo Zbyszek sprzedał spady i jest bogaty :)
Sprzedałem za 48_50gr. Bo wiedziałam że to rozsądna cena rok był urodzajny i tyle przemysłu dawno nie było.. Jak byśmy mieli w tym roku 2,5mln.ton przemysł był by i 80gr. A tak mamy 3,7mln ton. I na 60gr nie było szans..
Zbyszek124, 2015-11-22 20:48, napisał:
Grzesiek20, 2015-11-22 19:01, napisał:
Sprzedałeś przemysł? Super, jesteśmy z Tobą w twoim szczęściu. Teraz moje życie ma sens bo Zbyszek sprzedał spady i jest bogaty :)
Sprzedałem za 48_50gr. Bo wiedziałam że to rozsądna cena rok był urodzajny i tyle przemysłu dawno nie było.. Jak byśmy mieli w tym roku 2,5mln.ton przemysł był by i 80gr. A tak mamy 3,7mln ton. I na 60gr nie było szans..
Bo my zawodowscy rwalismy jeszcze jabłko deserowe ! bo my rwiemy najpierw deser a przemysl na końcu !!! a ty chyba odwrotnie ...i czym ty tu się pałujesz !!! żę sprzedałeś pare dwukułek przemysłu po0, 50 złhahaha!!!!! czlowieku ludzie mają na podworku w grójcu wiecej niżty w piwnicy!!! POZDRAWIAM BAMBUSIĘ
A .....PRZEPRASZAM ! BO MOŻE ŻLE NAPISAŁEM JEDEN SADOWNIK Z GRÓJCA MA TYLE PRZEMYSLU NA PODWÓRKU CO TY W PIWNICY .....TEGO SŁYNEGO DESERU!!! BUHAHAHAHA!!! POZDRAWIAM CIĘ ZBYCHU !!! I PAMIĘTAJ OD GRÓJCA BRAŁEŚ PRZYKŁAD . DOBRANOC.....
Kozietuły puściutko i co może nadal o obniżkach będziecie pisać
Teraz to soki z marchewek będą robić
Aj utro niech se jebnie i na 0,25 ! tak szybko jebnie na doł i tak samo szybko wróci !!! NA ODPOWIEDNI POZIOM . PAMIĘTAJCIE ONI NIE MAJĄ TOWARU I DLATEGO TAK WAS CISNĄ.
prymus, 2015-11-22 21:15, napisał:
Ziomal gdzie jest ten zakład w Bachorzy?
Tak ,ten zakład jest w Bachorzy.
POST USUNIĘTY
Podobnie u mnie dzwoni i 35 bo bo bo... nie sypałem po40 to tym bardziej po 35nie oddam.
nikt nie sypie wszędzie pusto więc cena spokojnie pójdzie w górę trzeba być twardym i będzie dobrze .Gdybyście nie popękali w zeszłym tygodniu to cena prawdopodobnie by była powyżej 50 gr . a teraz trzeba czekać aż pękną cwaniacy na przetwórniach Agrana show już nie zadziała.Niech się zamyka i nie robi ludzią wody z jabłek pa pa.
okolice wilgi i sobień puściutko na skupach a i na podwórkach jakoś poubywało towaru więc juz po sezonie.
Nardo, 2015-11-23 11:04, napisał:
Od soboty na zakladach pusto. Bedzie 45 gr za pare dni..
a co da teraz cena 45 groszy jak juz nie ma spadow ???? chyba ze troche odrzutu od konsumpcyjnego kupia
Teraz zeby kupic jablko II gatunku z przechowalni trzeba dać 60-70 groszy a jak nie to niech soki z kartofli tlocza ale tam tez chyba z 40-50 groszy musza zaplacic
podobno Agrana w sobote zamkneła wszystkie zakłady bo niemieli jabłka do przerabiania.
malysadownikw, 2015-11-23 13:26, napisał:
podobno Agrana w sobote zamkneła wszystkie zakłady bo niemieli jabłka do przerabiania.
Nie podobno tylko zamkneli bo nie mają mjejsca na koncentrat
Już powiedziałem niech zgnieje a nie wysypie , ludzie czy aż tak bardzo wam zależy na przemyśle ? czy chodujecie deser czy taśmę ? nie bądzmy frajerami , już w tamtym roku przetwórcy się "nachapali" na nasz koszt.. Ja też miałem w sobotę telefony żeby sypać bo po niedzieli będzie 0,25 gr , powiedziałem że za taką cenę to ja mogę im oddać pod koniec stycznia wtedy nie będą musieli tłoczyć , będzie samo zgniłe :D dużo sadowników pękło , ale takich co chodują sam przemysł .
..... wiekszej bzdury ten portal nie widział,może masz zdjecia jak przelewa sie sok z beczek bo sie nie mieści ,a poza tym takiej firmy nie ma...
gmina pniewy 0,34 gr
Istny kabaret .Coraz mądrzejsi dołaczaja do nas
.Jak nie maja gdzie składowac niech do rowu leja
.
rybka7777, 2015-11-23 12:50, napisał:
Jakie ceny? Spadło na 0,25 ? jak wczoraj niektórzy tu trombili
Raczej nie jak juz to jakis *********** ******** skupiarz z taka cena wyskoczyl bo jezdzi juz na oparach biedak bo on tylko 1 grosz ma zysku /niektórym juz 10 gr malo marży teraz 15 by chcieli
.
kiedys mi się wydawało,że forum słuzy do miłej i sympatycznej konwersacji, ale ostatnimi czasy jak tu zaglądam to mi się nie chce tego czytać, same oczernianie ! Ludzie ogarnijcie się, to jest temat ceny przemysłu i o tym chcę czasem przeczytać. Jak ktoś chce kogoś oczerniać to niech załozy inny post, pzdr zdrowo myślących
jonatansad, 2015-11-23 18:08, napisał:
aby patrzeć jak export stanieje na 50 gr
Nic kolego tak szybko nie stanieje! zobacz ogłoszenie na igrit .AGROSAD WÓLKA TUROWSKA. AŻ MIŁO. I wiem że potrafiom jeszcze dołożyć bo ich znam a towar ma być git.
Kolego wyżej to patrz i czekaj aż stanieje.Okolice Warki export 0,8-1zł tylko dawaj.
juzuzol, 2015-11-23 14:17, napisał:
malysadownikw, 2015-11-23 13:26, napisał:
Nie podobno tylko zamkneli bo nie mają mjejsca na koncentrat
Mocy przerobowych i magazynowych mają w Polsce na 3mln ton jabłek... Biorąc pod uwage optymistyczny wariant to kupili jakieś 1.5mln max... także mogą kupić jeszcze drugie tyle... I czemu znowu czepiacie sie związku? Czemu nie czepicie sie nowego ministra który obiecuje dopłaty zamiast dzialać?
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl