dziś mizernie poznań 6zł ciemne w porywach do 8zł ale mało kupca było...
Już o Reginę pytacie a jeszcze Kordia surowa ,Wanda przerwana reszta wisi ceny Sandomierz 7-8 drobne taniej.
Cena na razie jeszcze nie wzrośnie choć chciałbym się mylić. Jak piszecie ceny to podawajcie przybliżoną średnicę czereśni , bo gruby Sam bez problemu 8 zł to prawie ciągle płacił. Handlarzy na miejscu odrzuca cena 7 zł .
1/2 z ceny detalicznej to raczej nie są zbyt wygórowane oczekiwania sadownika biorąc pod uwagę koszty produkcji/////
Sigmunt , większość osób podających tu ceny , to detaliści .Do hurtu wiesz ile odjąć i tyle.Za ładną czereśnię z domu powinni ci 7zł dać , za mieszaną tzn część grubej , część skrzynek ze średnią 100zł placą bez problemów.
dzisiaj z domu 28+ 7 złotych, co do cen exportu to były niezłe tydzień temu, a jak dzwoniłem w piątek to było 5 zeta za 22+ ciemna i 4,5 jasna chyba, że coś drgnęło w górę jeśli ktioś ma namiary na lepsze stawki niech napisze to chętnie wypchnę moja hedelkę :)
Są rejony kraju Sigmuncie gdzie nie masz eksportera "za płotem " .Ja gdybym miał się bujać po opakowania i potem z towarem , to bym na tym wyszedł jak przysłowiowy Zabłocki .
Dziś około 16.30 na Broniszach , najwyższa wywoławcza jaką słyszałem to było 9 zeta , z wierzchu towar był bardzo ładny.
Turysto ,masz do Grojeckich skupów przysłowiowy rzut beretem.
Ja mam 220 km i jezdze codziennie a nawet dwa razy.
Sigmuncie gdybym miał tyle kasy co Ty i tyle hektarów i takie plony , to też pewnie bym tak robił.
Dziś około 17.00 na Broniszach , piękna Kordia , najładniejsza na giełdzie ,wywoławczo 9zł.
Turysto dzięki za info cenowe le ile sklonni byli płacić za Kordie klienci hurtowi/?
Nie mam Kordii to ci nie odpowiem .Ale Gdańsk np.: szuka tylko grubej , ładnej czereśni bo konkuruje teraz z nimi Piła i towaru średniego biorą mało albo wcale.
Na Broniszach czereśni jest full albo i więcej. Nie wiem czy wszyscy sprzedadzą bo wydaje się to wątpliwe. W tym roku jeszcze tyle towaru nie było.
wtorek sroda czwartek - kordia7-9zł towaru opór - bronisze
Sandomierz już sporo morelki a czereśnia 6-7 zł i na placu w sobotę czekała spokojnie ,piszcie jaki początek tygodnia będzie bo odnieść można wrażenie, że już po sezonie czereśniowm a towaru na giełdie dużo.
bronisze poniedzialek o swicie: towaru dosc duzo , kupca malutko. regina 8-9 ceniona, kordia 7-9 ceniona , a bajkowa 11 , poznan 4- 4,5 ceniony , germersdorfska czeresnia 5zł:)
Sandomierz 8zł Kordia 6 Lapins drobnawy za Reginkę słyszałem 10 ale gość stał i sobie cenił.
Bronisze zawalone czereśnią . Ładną Kordię można za 6 zł kupić. Reginę też spokojnie uchodzi się w tej cenie. Drobne po 3-4 zł. Kupca mało, towaru pełno... Nie polecam przyjazdu - każda dziura zapchana czereśnią ale też wiśnią, śliwą, brzoskwinią, morelą i co tam jeszcze jest.
Meldunek z 15 lipca bronisze . gruba kordia podana po 9 , bajkowa kordia lapins regina po 10 , drobniejsza taniej . kupca srednio , towaru full
w tym tygodniu na kujawach będzie koniec czereśni, później już tylko chłodnia i ostatnie niedobitki
Żebyś się nie zdziwił z tym końcem czereśni. ..w mazowieckim jeszcze ze 2 tygodnie się będzie z drzewa ciagnela.Niektorzy poznańskiej jeszcze nie zaczeli.Bronisze dzisiaj:towaru opór ceny od 4zl do 8zl max.kupca mało, ogólnie czereśnia "wyhamowala" z zejściem.
Czereśni na Bronkach jest mniej ale i kupca mniej. Ceny podobne do tych, które były wcześniej. Szału nie ma. Cięzko o miejsce bo dużó śliw i wiśni.
Sandomierz czeresienka raczej już się konczy Stocato jest zbyt mało aby zaspokoić potrzeby rynku hurtowego,Regina końcówki.
Bronisze 21.07. regina po 10 zł podana drobniejsza karina po 100 za platon , towaru mniej , kupiec sie kreci , wbrew temu co pisze vega. sliwy mało
bronki 22.07. regina 11 zł gruba czeresnia 10-11 drobniejsza taniej , troszke jeszcze czeresni widac
Marcin1112, 2015-07-28 16:23, napisał:
Dzisiaj Sandomierz
ostatnia Regina 9zł
No cóż szału nie ma ale narzekać też nie można. Czereśnia powoli sie kończy , ale nie szarpią już jak na początku
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl