Jakie ceny moreli sugerujecie na ten rok?
9zł na hurtowni widziałem, jak chrabąszcz majowy nie zje wszystkich to myslę że magiczne 10zł ....... za skrzynkę będzie ceną średnią.
Wszystko będzie zależało od jakości i wielkości moreli ja jednego roku jak sprzedawałem cena była 3zł i mimo takiej ceny sprzedałem po 8zł ale morela była jak jabłka z 60szt drzew zebrałem 1,6 ton extra moreli.
Posiadam odiany Harkot, Wczesna z morden, Goldrich, Hargrand. Sad 9 lerni. Poszukuję odbiorcy. Owoc czysty.
Ładna morela będzie w cenie. Poszukuję poważnego odbiorcy. Zdjęcie z dnia 30.06.2015r. Do dojrzałości jeszcze dwa tygodnie. czekam na propozycje.
Realne pisanie to podstawa ładny towar zawsze w cenie ok 5-6 zł szajs od 2-3,5zł. Trzeba zaznaczyć że morela wypali raz na 4 lata a każdy powinien wtedy cenić swoją pracę i nerwy. Tak więć 5 za ładną to minimum.
Skupują w klecznowie na kompot po 1,60 i na zsady po 0,50. Trochę się dziadostwa wyczyściło. Sandomierz idzie w górę......4zł
Witam jaka jest cena moreli na Elizówce bo w sobotę byłem w sandomirzu to ciężko było wyrwać za grubego goldricha 4zł
1 |
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl