Jak w temacie? Poszła już u Was jakaś ochrona na tego drania? Bo mi się wydaje że jeszcze trochę za wcześnie, trzeba ciąć koszty. Bo w końcu taniej wyjdzie to jabłko kupić jak wyprodukować.
Jak w temacie? Poszła już u Was jakaś ochrona na tego drania? Bo mi się wydaje że jeszcze trochę za wcześnie, trzeba ciąć koszty. Bo w końcu taniej wyjdzie to jabłko kupić jak wyprodukować.
U mnie jeszcze ponad 10 cm śniegu i śnieg na drzewach to nie wiem jakby miał się wysiać spod śniegu. A potem kilka dni nie wjedzie się w pole chyba że przymrozek będzie.
Widać że przez pryskanie na jakość a jabłko ląduje na patelni, entuzjazm do pryskania wielu ludziom - opadł. Wcale się nie dziwię.
Na przyszłość podaję Ci jak zlikwidować parcha. W październiku, zanim zaczną spadac liscie 50 - 60 dag mocznika rozpuscić w 10 l wody i opryskać. Poprawic wiosną jak ruszy wegetacja. Ale najważniejszy jjest oprysk jesienny.
1 |
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl