Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem
TSW_2020
CIĄGNIKI SADOWNICZE: Ursus

Maszt do ciągnika C-330

michal10013
dołączył: 24.01.2007 15:04 wiadomości: 29
#1918
22.01.2015 18:33
michal10013

Szukam masztu do c-330 co polecacie (producenta czy z widlaka) i do tego jakie wspomaganie Maszt na przód (z przesówem czy bez)

Ten post 22.01.2015 18:39 edytował michal10013. Powód edycji: BŁEDY.
cytuj
karolkarol
dołączył: 07.01.2009 12:04 wiadomości: 173
pomógł
#1952
23.01.2015 07:28
karolkarol

Na poprzednim forum było sporo poruszane na temat masztu.

Moim zdaniem maszt od wózka jest tani i to jego jedyna zaleta.

Przesów uwarzam za zbedny ciężar i więcej zasłania, jak będziesz miał wspomaganie (dobre) to bez problemu stojąc w miejscu i kręcąc kierownicą widły przesuwają się i masz mały przesów. 

To moja samoróbka ma już ponad 2 lata

cytuj
Andrzejek123
dołączył: 11.01.2010 20:24 wiadomości: 5
#1962
23.01.2015 10:52
Andrzejek123

Co do tego że jest tani maszt od wózka to tak, ale jest bardzo ciężki i mało przejrzysty , tez sie zastanawiałem nad takim rozwiązaniem, ale  mam zamiar zrobić samemu, a wspomaganie kupie hydrauliczne, bo te elektryczne co mają to się nie nadaje do takich ciężarów.

Ten post 23.01.2015 10:53 edytował Andrzejek123. Powód edycji: błąd.
cytuj
rafal1111
dołączył: 17.01.2014 18:33 wiadomości: 29
#1982
23.01.2015 16:14
rafal1111

Też myślałem żeby zrobić samemu, ale kupiłem gotowy z przesuwem smile i dociskiem, niestety jest na tył ale mam zamiar przerobić na przód jak ukończe to wrzucę fotkilaughing

cytuj
michal10013
dołączył: 24.01.2007 15:04 wiadomości: 29
#2018
23.01.2015 19:40
michal10013

Wiem ze cos było na starym forum Dzwoniłem do pana Zdzisława Lechońskiego -on robi maszty I powiedział mi 6.5 tys z przesówem na przód Do tego wspomaganie 2 tys i jakies oponki na przód by sie zdały bo orginalne maja 300kg nosnoci Wiec koszt koło 10 tys Wiec tez zastanawiam sie czy to sie opłaca do c-330

cytuj
OM4x4
dołączył: 03.02.2009 14:16 wiadomości: 58
#2025
23.01.2015 20:22
OM4x4

Jest do sprzedania maszt panoramiczny od Linde z przesówem bocznym zespolonym (nie mylić z dokładaną płytą) wys podnoszenia  ok       3 -3.2m.  mogę podać numer. pozdrawiam.

cytuj
rafal1111
dołączył: 17.01.2014 18:33 wiadomości: 29
#2030
23.01.2015 20:37
rafal1111

Ten maszt kosztował mnie 2 tyś. kupiłem na olx ,trzeba szukać na spokojnie może coś trafisz, wspomaganie hydrauliczne mam założone od mercedesa kaczki, bardzo dobrze służy.

cytuj
rafal1111
dołączył: 17.01.2014 18:33 wiadomości: 29
#16035
26.07.2015 18:17
rafal1111
dołączył: 17.01.2014 18:33 wiadomości: 29
#16036
26.07.2015 18:18
michal10013
dołączył: 24.01.2007 15:04 wiadomości: 29
#17572
30.08.2015 10:05
michal10013

Wziołem maszt od Zdzisława Lechońskiego i troche lipa z jakoscia wykonania tyle kasy a tłucze sie strasznie duzo luzów Jakos wykonania  mi sie nie podoba   Zobaczymy jak z wytrzymałoscia sezon sie zbliża 

cytuj
pieknyimlody
dołączył: 15.01.2015 18:51 wiadomości: 47
#23539
11.12.2015 17:00
pieknyimlody

witam, zakupilem maszt zaczepiany na tyl ciagnika, rozdzielacz jest juz. chodzi o podpiecie dwoch wezy z rozdzielacza do ciagnika, mianwice do c 330, jak to zrobic? prosze o pomoc

cytuj
Kamlos
dołączył: 17.02.2013 16:15 wiadomości: 84
#23541
11.12.2015 17:44
Kamlos

W orginalnym rozdzielaczu od góry masz zasilanie a z boku powrót. Tam podpinasz oba węże i dołożony rozdzielacz powinien działać.

Ten post 11.12.2015 17:46 edytował Kamlos. Powód edycji: poprawka.
cytuj
Lewcz
dołączył: 11.04.2010 22:11 wiadomości: 39
#23542
11.12.2015 17:45
Lewcz

Jak masz rozdzielacz na błotniku to wpinasz w ten rozdzielacz ustawiasz dźwignię w pozycji otwartej jak do wywrotu i masz zasilanie do tego rozdzielacza co masz z masztem, a jeżeli nie masz  rozdzielacza na błotniku to wpinasz się w jego miejsce w rozdzielaczu pod siedzeniem i masz zasilanie. 

cytuj
pieknyimlody
dołączył: 15.01.2015 18:51 wiadomości: 47
#23543
11.12.2015 19:18
pieknyimlody

prosze powiedziec pod ktory numer podpiac zasilanie olejem a gdzie powrot oleju?

cytuj
pieknyimlody
dołączył: 15.01.2015 18:51 wiadomości: 47
#23544
11.12.2015 19:40
pieknyimlody

prosze powiedziec gdzie podpiac zasilanie olejem a gdzie powrot oleju

cytuj
Kamlos
dołączył: 17.02.2013 16:15 wiadomości: 84
#23556
11.12.2015 20:54
Kamlos

Jeśli chodzi o czerwone numery to 1-zasilanie, 2-powrót.

cytuj
pieknyimlody
dołączył: 15.01.2015 18:51 wiadomości: 47
#23652
14.12.2015 23:23
pieknyimlody

gdy juz pdlacze wszystko to dzwignia podnosnika w jakiej pozycji musi byc zeby dodatkowa hydraulika dzialala?

cytuj
blazejos1
dołączył: 06.02.2016 14:40 wiadomości: 2
#25870
06.02.2016 14:46
blazejos1

Panowie czy ktoś z Was używał, używa lub spotkał się z rozdzielaczem hydraulicznym na elektrozaworach? Chodzi mi o pracę na takim rozdzielaczu a konkretnie o precyzję pracy. Noszę się z zamiarem rozbudowania hydrauliki w c330 i założenia przedniego masztu (gospodarstwo sadownicze). Hydrauliką chciałbym sterować Joystickiem (mam możliwość za śmieszną kasę w porównaniu do tych z internetu kupić używany od wózka widłowego jungheinrich). Do tego kupić - już nie za takie małe pieniądze [http://www.agrofoto.pl/forum/public/style_emoticons/default/sad.png]

Ten post 06.02.2016 14:50 edytował blazejos1. Powód edycji: nie wyświetla się w całości.
cytuj
blazejos1
dołączył: 06.02.2016 14:40 wiadomości: 2
#25871
06.02.2016 14:53
blazejos1

Cd. Ponieważ post nie wyślwitlił się w całości

Do tego kupić - już nie za takie małe pieniądze - rozdzielacz elektryczny, ale boję się precyzję sterowania tj. czy te czasami nie działają tak, że ciężko o minimalne ruchy siłowników np przesuwu bocznego o 4cm bo jak dostają impuls to otwierają się na max i ruch jest gwałtowny. Manualnie jesteśmy w stanie robić to na wyczucie. Co innego Joystick do tura który jest na linki a tylko dzielnik na elektrozaworze, ale o taki nie pytam. Jeżeli macie jakieś doświadczenie z elektrozaworami w rozdzielaczu to z góry dziękuję za opinie

cytuj
2019_Yara_domyslny

Ostatnio na forum

instagram