Witam jak u was ceny malin ?
Jak i was pojawia się już malina jesienna bo u mnie parę dni i skup bardzo mało z tego co widzę ich bedzie
dusiu, 2020-07-28 18:41, napisał:
Jak i was pojawia się już malina jesienna bo u mnie parę dni i skup bardzo mało z tego co widzę ich bedzie
powoli cos sie pojawia ,z 30ar 4 łubiamki Polana. Jeszcze tydzien i powoli się zacznie
malineczka, 2020-08-04 21:26, napisał:
Lipsko 6zł bez klas a jak reszta świata?
Grójec 5,2
Dziś. 6zł plus vat. W tym tygodniu pewnie plantacje benda padac 0 opadów i upał
Jest kicha, malina wczoraj ugotowaną na krzaku,reszta usycha ludzie kupują malinę od ręki po 10 zł za kg jak nie poleje to będzie kicha,z 30 arów 2 razy w tygodniu mam po 10 kg,coś nie tak z tą malina
Tak jak piszesz coś jest z tą maliną nie tak ja mam odmiane Polesie w mojej okolicy z wilgocią jest ok a nawet aż za dużo a jednak plon na obecną chwilę jest o połowę mniejszy jak w zeszłym roku do tego pleśń i powalona malina miejscami a do tego usychają całe pędy ( nie jest to zamieranie pędów ) ten rok będzie pod kreską a cena na obecną chwilę 5,5zł +vat kpina
Jeszcze tego nie było by skup malin dzwonił do mnieo malinę dziś miałem taki przypadek,zawsze mówię sprzedawać ludziom prywatnie by handlarze docenili nasza prace
A niech opuszczają cenę,za parę dni jak nie poleje to zawieziemy im ususzona.maline,u mnie okolice Tarnowa malina już żółte liście nic nie pomogło podlewanie,jedynie co dało to 6 metrów więcej wody na wodomierzu
Bardzo dobrze że przyschla.Teraz wychodzi kto jak dbał . U mnie 6.30 Goraj pow Bilgorajski.Jest to cena i tak za niska.....
Nie sztuką podlać maliny jak ktoś ma pare.koszyczkow malin dziennie ale.podlac.1 haktar to są koszta.nawet 10 zł za kilo nie pokryje produkcji malin w tym roku
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl