Józefów nad Wisłą 0,49
Cena i tak pojdzie w górę. Mam nadzieję ze w tym sezonie przekroczy 80 gr. Nic nie jest tak oplacalne jak jablko. W tym roku na koncie bedzie kasy.
Pawlik34, 2019-09-25 12:21, napisał:
Cena i tak pojdzie w górę. Mam nadzieję ze w tym sezonie przekroczy 80 gr. Nic nie jest tak oplacalne jak jablko. W tym roku na koncie bedzie kasy.
Ciekawe jaka cena będzie po wyborach? Biedra sprowadza już jabłka z Portugalii, a ziemniaki z Niemiec.
Youtube: AGROunia ośmieszyła Biedronkę podmieniając jabłka. Będzie pozew!
Tomek111, 2019-09-25 14:44, napisał:
Pawlik34, 2019-09-25 12:21, napisał:
Cena i tak pojdzie w górę. Mam nadzieję ze w tym sezonie przekroczy 80 gr. Nic nie jest tak oplacalne jak jablko. W tym roku na koncie bedzie kasy.
Ciekawe jaka cena będzie po wyborach? Biedra sprowadza już jabłka z Portugalii, a ziemniaki z Niemiec.
Youtube: AGROunia ośmieszyła Biedronkę podmieniając jabłka. Będzie pozew!
Kto może niech zobaczy jakie Biedronka w Rawie sprzedaje SZAMPIONY. Od 6,5 do 7 cm że zwójką, z dziurami w jabłkach, korkiem. Nie wierzę że to jest z deseru. Być może ta ta sortownia nasortowała z przemysłu, i cena jest na półce 3 zł. A może inne sortownię też tak robią, a sadowników płacą za przemysł. Gdybym mógł to nawet za pół tej ceny bym im zawiózł ładnych jabłek, ale to jest tak skonstruowane żebym nie mógł.
Nie rozumiem w czym masz problem? Jeśli masz komorę ULO, to pewnie posiadasz też myjkę ciśnieniową + pianownica, a prawie na pewno Cię stać na taki zestaw. Myjesz płyty obornickie (bo chyba takie masz) + posadzkę lekką chemią, bez agresywnego zapachu i po problemie. Ewentualnie czyszczenie chłodnicy powietrza i płuca. To jak to jest? Ewentualne ozonator powietrza, lub palenie siarki (siarka =korozja!?), do kompletu lampa UV i będzie sterylnie ;-)
Zapytałem czy miał ktoś do czynienia z takim przypadkiem, a nie jak umyć komorę, ale dziękuję za odpowiedź. Bardziej chodziło mi o to czy jak te grzyby będą zbyt długo przechowywane i zaczęłyby się psuć lub w ogóle sam zapach grzybów czy nie pozostanie w komorze na dłuższy czas pomimo mycia dobrym detergentem. Nigdy nie miałem do czynienia z grzybami więc nie wiem jak to z nimi jest. Tak jak w pierwszym poście wskazałem pytanie do osób obeznanych w temacie..
A to przepraszam, że się wtrąciłem. W kwestii zapachu podobno sprawdza się ozonator powietrza, raczej jako usługa niż własne urzędzenie - koszty zakupu.
Heh bardziej interesujące pytanie jest takie : w jakiej atmosferze najlepiej przechowywać grzyby?
Nie wiem, nie mam pojęcia. Komora i instalacja jest przystosowana do ultra niskiego stężenia tlenu, a co oni chcą z tymi grzybami dokładnie robić poza schłodzeniem to jeszcze nie wiem. Nie schodźmy proszę na boczne tematy, bo się śmietnik zrobi. Myślę, że ta informacja powinna być zawarta w jakiejś książce o uprawie grzybów.
Do czterech komór KA stosuje się układ chłodzenia na glikolu, drogawa instalacja za to jabłka się przetrzymuja najlepiej
1 |
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl