Jednym z podstawowych obowiązków producenta, który ubiega się o certyfikat integrowanej produkcji roślin jest prowadzenie produkcji zgodnie z metodykami zatwierdzonymi przez Głównego Inspektora Ochrony Roślin i Nasiennictwa.
W ostatnich dniach na stronie PIORiN opublikowano zatwierdzone nowe wydanie metodyki IP maliny.
- METODYKA INTEGROWANEJ PRODUKCJI MAILINY (wydanie czwarte zmienione i uzupełnione)
Zatwierdzona na podstawie art. 57 ust. 2 pkt 2 ustawy z dnia 8 marca 2013 r. o środkach ochrony roślin (Dz.U. z 2015 r, poz. 547, z późn. zm.) przez Głównego Inspektora Ochrony Roślin i Nasiennictwa [Warszawa, grudzień 2016 r.] - pobierz >>>
Pozostałe metodyki integrowanej produkcji (dotyczące m.in. agrestu, aronii, borówki, porzeczki, gruszki i jabłek oraz moreli i brzoskwini, śliwki, truskawki, wiśni, czereśni) znajdą Państwo na stronie piorin.gov.pl
W ostatnich dniach pojawiła się kolejna metodyka #Integrowanej #Produkcji dotycząca #czereśni, oraz poprawiona i... https://t.co/AKMdQVBoGI
— sadownictwo.com.pl (@sadowniczy) 16 listopada 2016
Najnowsze komentarze