Zdrowe, smaczne i produkowane w innowacyjnej technologii "0 pozostałości pestycydów" takie właśnie są jabłka marki Amela (wyhodowanej przez grójeckich sadowników). Dostępne w halach Selgros w sprzedaży detalicznej oraz w opakowaniu 6 kg – informuje Selgros Cash&Carry.
- źródło: facebook.com/Selgros/
JABŁKA MARKI „amela”
Odznaczają się wyjątkowymi cechami zdrowej polskiej żywności. Uprawiane są zgodnie z technologią „czysty owoc” czyli nie zawierają chemicznych pozostałości środków ochrony roślin. Program ten zwany także „zero pozostałości” jest realizowany przez sadowników skupionych w Klastrze „Polska Natura”, działającym na terenie gminy Błędów, największego Sadu Europy.
Jabłko marki Amela jest bardzo soczyste, jędrne, wybarwione. Zostało wyprodukowane w polskich sadach przez polskich producentów. Na całym świecie nie ma takiego jabłka – informuje Sławomir Rzeźnicki prezes Stowarzyszenia „Kraina Sadów i Ogrodów”.
- źródło: amela.pl / Jabłko Amela
Najnowsze komentarze