Jednym z podstawowych obowiązków producenta, który ubiega się o certyfikat integrowanej produkcji roślin jest prowadzenie produkcji zgodnie z metodykami zatwierdzonymi przez Głównego Inspektora Ochrony Roślin i Nasiennictwa.
W ostatnich dniach pojawiła się zmieniona i uzupełniona metodyka integrowanej produkcji dotycząca truskawek oraz śliwek.
- METODYKA INTEGROWANEJ PRODUKCJI TRUSKAWEK (wydanie czwarte zmienione i uzupełnione)
Zatwierdzona na podstawie art. 57 ust. 2 pkt 2 ustawy z dnia 8 marca 2013 r. o środkach ochrony roślin (Dz.U. z 2018 r. poz. 1310) przez Głównego Inspektora Ochrony Roślin i Nasiennictwa [Warszawa, sierpień 2018 r.] - pobierz >>> - METODYKA INTEGROWANEJ PRODUKCJI ŚLIWEK (wydanie trzecie zmienione)
Zatwierdzona na podstawie art. 57 ust. 2 pkt 2 ustawy z dnia 8 marca 2013 r. o środkach ochrony roślin (Dz.U. z 2018 r. poz. 1310) przez Głównego Inspektora Ochrony Roślin i Nasiennictwa [Warszawa, sierpień 2018 r.] - pobierz >>>
Pozostałe metodyki integrowanej produkcji (dotyczące m.in. agrestu, aronii, borówki wysokiej, porzeczki, jabłek, gruszki, moreli i brzoskwini, maliny, wiśni, czereśni) znajdą Państwo na stronie piorin.gov.pl
Najnowsze komentarze