Ceny trochę spadły idared około 2zł 7+ ale do tego duże wymagania jak się okazuje nie warto było trzymać jabłek do tej pory lepiej było sprzedawać na przełomie lutego i marca. cena była dobra i wymagania dużo mniejsze jak dziś.
Za czerwone 7-8 2zl +vat ; 8 do 8,5 2,2zl +vat do 2,6 +vat.Byl jeden tydzien ze szlo 30% tirow z jablkiem ale teraz prawiet tyle samo co na poczatu roku.
witam
ja na razie nie otwieram komór, ale cały czas do mnie dzwoni do mnie facet co chce kupić jabłko, jeszcze przed świętami, jak faktycznie ktoś ma jabłko na dzień dzisiejszy na sprzedanie to mogę dać kontakt do kupca
pozdrawiam
kami2810 napisał(a) dnia pon, 18 kwiecień 2011 09:55
witam
ja na razie nie otwieram komór, ale cały czas do mnie dzwoni do mnie facet co chce kupić jabłko, jeszcze przed świętami, jak faktycznie ktoś ma jabłko na dzień dzisiejszy na sprzedanie to mogę dać kontakt do kupca
pozdrawiam
Ja na Twoim miejscu nie liczyłbym na cenę 3 zł/kg jabłek w exporcie teraz na wiosnę...
jaka jest teraz cena za idareda i jonagoreda na terenie Grojca???mam 90ton w tym 10ton jonagoreda zamkniete i niewiem czy juz otwierac???czy sie wstrzymac tak do 15maja ??