Okolice Sandomierza...dzwonił do Mnie wczoraj klient...śliwka na export od 35mm, po 80 gr...
Trochę za mało...plon śliwek mam ok. 80 % normalnego
Słyszałem, że inna firma, też u Nas ( ale to nie potwierdzone informację) po 1,2 zł taki sam kaliber...
dzis w Sandomierzu 2 zl sliwa i nie bylo co kupic a ladna to i 2,5 zl a jeszcze w sobote bylo 1,2- 1,5 zl i nie bylo komu sprzedac ciekawe po ile jutro bedzie
Dopóki pogoda nie ustabilizuje się to wszystko jest możliwe,pytanie
czy ostatnie opady nie wykończą tego co zostało na drzewach.Dwa dni
słońca i można będzie mówić jak dalej będzie.
Dziś popołudniu od 2 do 1,5 za kilogram.
Gdzie w łódzkim ta złotówka na skupie ?
Proszę o konkretne namiary.
Na zjazdowej lepotica na dzień dzisiejszy 1 zł, dąbrowicka 1,5.
Mam jeszcze ok 10 ton na drzewach więc jestem zaintresowany tym skupem.
Witam ,czy może ktoś orientuje się gdzie w Wielkopolsce można sprzedać śliwkę na przemysł lub eksport lepotica ew. dąbrowicka ?
bo giełda poznańska słabo wchłania i ceny niskie około 1-1.2zł
lepotica.
Dzisiaj na Broniszach dąbrowickiej było mało, niekturzy cenili ją nawet 3.5zł tylko ciekawe za jle sprzedali. Normalnie można było ją dziś sprzedać po 2 - 2.5zł.
ta sliwa po 1 zl byla tylko jeden dzien ,nastepny po 0.9 a na kolejny dzien juz zrobili po 0.6 - takze nie ma juz co pisac gdzie bo to byl tylko incydent--aktualnie płacą 60 groszy
Dzisiaj giełda Sandomierz 1,5-2 zł/kg
Ta wyższa cena za odm. C. Najbolia
Jak na innych giełdach??? Czy ktoś wie po ile i gdzie śliwka na export???
Np. od 35mm, lub od 40mm???
star001 napisał(a) dnia pon, 16 sierpień 2010 09:03
Witam ,czy może ktoś orientuje się gdzie w Wielkopolsce można sprzedać śliwkę na przemysł lub eksport lepotica ew. dąbrowicka ?
bo giełda poznańska słabo wchłania i ceny niskie około 1-1.2zł
lepotica.
Witaj!
Podaję adres znaleziony kiedyś w sieci. Przekręć tam i dowiedz się a może cośs przedasz.