użytkownik: Gość | logowanie
Strona główna » Forum Sadownicze Portalu - Mechanizacja » Kombajny i platformy sadownicze » Wózki do skrzyniopalet (transport owoców z sadu) - tematy połączone
Odp: Wózki do skrzyniopalet (transport owoców z sadu) - tematy połączone [wiadomość #69258 (odpowiedź na #2053) ] czw, 19 styczeń 2012 23:17 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
vasyl69 jest aktualnie niedostępny vasyl69
Nowy
A czy ktoś może wie gdzie można kupić takie rolki plastikowe do przyczepy samowyładowczej ??
Odp: Wózki do skrzyniopalet (transport owoców z sadu) - tematy połączone [wiadomość #69262 (odpowiedź na #69258) ] pią, 20 styczeń 2012 07:07 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
prymus jest aktualnie niedostępny prymus
Stały bywalec
Witam,
Nie wiem z jakich okolic jesteś ale polecam giełdę w Słomczynie, nie zwracałem wagi na takie rzeczy ale myślę że na targu w Grójcu też będą.
Pozdrawiam.
Odp: Wózki do skrzyniopalet (transport owoców z sadu) - tematy połączone [wiadomość #69388 (odpowiedź na #2053) ] nie, 22 styczeń 2012 11:27 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
wlodekpo jest aktualnie niedostępny wlodekpo
Początkujący
http://www.youtube.com/watch?v=TlWx9qsG9kw&feature=autop lay&listhttp://www.youtube.com/watch?v=cBPOXCPpcKc&f eature=BFa&list=ULTlWx9qsG9kw&lf=mfu_in_order=ULcBPO XCPpcKc&lf=mfu_in_order&playnext= 1

Ciekawy wynalazek.
Rolki można kupić w Jagodzie w skierniewicach.

[Uaktualnione dnia: nie, 22 styczeń 2012 11:56]

Odp: Wózki do skrzyniopalet (transport owoców z sadu) - tematy połączone [wiadomość #70058 (odpowiedź na #2053) ] pon, 30 styczeń 2012 17:26 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
bacak750 jest aktualnie niedostępny bacak750
Początkujący
PANOWIE I PANIE Very Happy

GDZIE MOGĘ KUPIĆ DYSZEL SKRĘTNY? MA KTOŚ JAKIEŚ NAMIARY??

PROSZĘ O ODPOWIEDZI Cool

ŻYCIE MOTOCYKLISTY LICZY SIĘ W KILOMETRACH, A NIE W LATACH
Odp: Wózki do skrzyniopalet (transport owoców z sadu) - tematy połączone [wiadomość #70083 (odpowiedź na #2053) ] pon, 30 styczeń 2012 21:04 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
polaksrz jest aktualnie niedostępny polaksrz
Początkujący
Dołączam się do poprzednika
również mi potrzebny.
Odp: Wózki do skrzyniopalet (transport owoców z sadu) - tematy połączone [wiadomość #71644 (odpowiedź na #70083) ] sob, 18 luty 2012 17:48 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
sadmati jest aktualnie niedostępny sadmati
Początkujący
proszę o opinie na temat tego wózka

• Załącznik: 8[1].jpg
    (Rozmiar: 33.23KB, Pobrane 311 razy)

Odp: Wózki do skrzyniopalet (transport owoców z sadu) - tematy połączone [wiadomość #71680 (odpowiedź na #71644) ] nie, 19 luty 2012 02:12 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
kamcio jest aktualnie niedostępny kamcio
Początkujący
Mam taki od pana Królika z Warlo już kilka ładnych lat i super się sprawuje. Ładowałem na niego ponad 2,5 tony i ten ciężar nie robił na nim wrażenia. Łatwo się nim manewruje i cofa. Polecam Wink

PS. mam również dwa wózki z dodatkową przednią osią, mają one dodatkowy plus, że można je odczepić pełne na polu i z powrotem podczepić. Jedyny plus to problem przy cofaniu.
Odp: Wózki do skrzyniopalet (transport owoców z sadu) - tematy połączone [wiadomość #71689 (odpowiedź na #71680) ] nie, 19 luty 2012 09:22 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Początkujący
ten na zdjęciu jest leprzy od tych z kułkiem z przodu bo z tyłu ma bliżniaka i jest solidniejsza rama
Odp: Wózki do skrzyniopalet (transport owoców z sadu) - tematy połączone [wiadomość #71726 (odpowiedź na #71689) ] nie, 19 luty 2012 16:14 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
kamcio jest aktualnie niedostępny kamcio
Początkujący
Ten z osią z przodu też ma bliżniaki z tyłu, rama jest taka sama tylko ma z przodu dospawany jeszcze jedną oś, błotnik i zaczep a tył jest identyczny. Te z osią z przodu mają jeszcze dodatkową zaletę, że przednie koło idzie pomiędzy śladami tylnych, przezz co murawa jest w miarę równo ugniatana.

PS. O ile się nie mylę to jest również opcja z pojedyńczymi kołami z tyłu, ale wtedy koła są trochę inne-wyższe. Ja wziąłem te na bliżniaku bo mam i kilka sztuk pojedyńczych i chciałem miec wszystkie identyczne koła, w razie przebicia to mam 2 zapasowe i tylko przekładam jak nie mam czasu jechać do wulkanizacji (np. w czasie zbioru nie ma czasu na przerwy).
Odp: Wózki do skrzyniopalet (transport owoców z sadu) - tematy połączone [wiadomość #72219 (odpowiedź na #71726) ] sob, 25 luty 2012 18:34 Przejdź do poprzedniej wiadomości
Początkujący
te z przednim kółkiem to mu się koła z tyłu wyginają a ten na bliżniaku jest hyba lepszy
Poprzedni wątek:kombajn joanna 3
Następny wątek:Kombajn firmy z lubelszczyzny NATALIA P
Idź do forum:

[ RSS (XML) ] [ ]