użytkownik: Gość | logowanie
Strona główna » Forum Sadownicze Portalu - sadownictwo.com.pl » Szkółkarstwo » rozgałęziacze do szkółek
rozgałęziacze do szkółek [wiadomość #59678] nie, 12 czerwiec 2011 15:56 Przejdź do następnej wiadomości
666ara666 jest aktualnie niedostępny 666ara666
Początkujący
Witam Wszystkich Smile
Chciałbym zacząć temat w sprawie rozgałęziania szkółki jabłoni
Jakie są wasze metody??
Wiem ze jedną z metod jest uszczykiwanie młodych liści na wierzchołku drzewa które powoduje większy wzrost bocznych odrostów i zamierzam w tym roku zastosować tą metodę Smile

Szukam także jakiś preparatów które mogłyby pobudzić ten proces.
Niestety wszystkie środki które znalazłem zostały wycofane Confused

Mam nadzieje że drodzy szkółkarze podzielą się swoją wiedzą Smile
Zapraszam wszystkich do dyskusji Smile
Pozdrawiam serdecznie Smile
Odp: rozgałęziacze do szkółek [wiadomość #59860 (odpowiedź na #59678) ] czw, 16 czerwiec 2011 14:12 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Olisz jest aktualnie niedostępny Olisz
Początkujący
A byłby ciekawy temat. Żeby tylko ktoś chciał podzielić się wiadomościami na ten temat chyba że to strasznie tajne
Odp: rozgałęziacze do szkółek [wiadomość #63597 (odpowiedź na #59860) ] pią, 02 wrzesień 2011 22:37 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
jacoo jest aktualnie niedostępny jacoo
Początkujący
jak widać jest to wielka tajemnica
ja dowiedziałem sie jedynie o skrecaniu co jakiś czas stożka wzrostu nawet to robiłem tylko że raz bo póżniej już nie miałem na to czasu i efektu żadnego to nie przyniosło
Odp: rozgałęziacze do szkółek [wiadomość #63625 (odpowiedź na #59678) ] sob, 03 wrzesień 2011 15:00 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
SlawekS jest aktualnie niedostępny SlawekS
Maniak
Paturyl, Arbolin, Arbostim - tylko, że wszystkie utraciły już zezwolenie w Polsce i raczej nie kupisz. No chyba, że spod lady lub za granicą. Razz
Odp: rozgałęziacze do szkółek [wiadomość #68815 (odpowiedź na #59678) ] śro, 11 styczeń 2012 18:49 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
misiu jest aktualnie niedostępny misiu
Nowy
A co bedzie póżniej z owocowaniem po zastosowaniu tych środków?.
Odp: rozgałęziacze do szkółek [wiadomość #68876 (odpowiedź na #68815) ] czw, 12 styczeń 2012 22:50 Przejdź do poprzedniej wiadomości
Melolontha jest aktualnie niedostępny Melolontha
Maniak
misiu... Myślę, że po prostu ...nic. Bo pomiędzy stosowaniem w szkółce jakichś rozgałęziaczy a owocowaniem tych drzewek w sadzie, upływa zwykle 2 a czasem 3 lata, po których powinien nastąpić rozkład tych preparatów... Pozdrawiam !
Poprzedni wątek:zrazy podkładki GISELA 5
Następny wątek:urządzenia do szczepienia w ręku
Idź do forum:

[ RSS (XML) ] [ ]