użytkownik: Gość | logowanie
Strona główna » Forum Sadownicze Portalu - sadownictwo.com.pl » Sadownictwo na działce » po zimie mam dziwne slady?  (4) 1 Głosów
po zimie mam dziwne slady? [wiadomość #37956] wto, 06 kwiecień 2010 20:14 Przejdź do następnej wiadomości
zawadaa66 jest aktualnie niedostępny zawadaa66
Początkujący
witam
prosze o pomoc , snieg stopnial i mam slady po gryzoniach.
jakie to szkodniki? i czym je zalatwic?
najwiecej jest tego w rocznym sadzie.

• Załącznik: DSC00715.JPG
    (Rozmiar: 282.94KB, Pobrane 487 razy)

Odp: po zimie mam dziwne slady? [wiadomość #37957 (odpowiedź na #37956) ] wto, 06 kwiecień 2010 20:19 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Początkujący
moze myszy?

• Załącznik: DSC00714.JPG
    (Rozmiar: 260.21KB, Pobrane 339 razy)

Odp: po zimie mam dziwne slady? [wiadomość #37960 (odpowiedź na #37957) ] wto, 06 kwiecień 2010 20:25 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
burgunt jest aktualnie niedostępny burgunt
Zaawansowany
tez mam miejsccami w sadzi takie slady Mad ale chyba szkód wielkich nie narobiły bo drzewa 2 letniego nie moge wyciagnąć z ziemi wiec jakies tam korzenie zostały,hehe Cool
Odp: po zimie mam dziwne slady? [wiadomość #37967 (odpowiedź na #37960) ] wto, 06 kwiecień 2010 21:34 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
jerzy45 jest aktualnie niedostępny jerzy45
Maniak
Te dziwne ślady obejrzało już ponad 80 osób, a nikomu nie chciało się nic napisać... Sad Może moja diagnoza rozpocznie dyskusje... Very Happy mnie wydaje się, że te korytarze, to pozostałości po krecie pospolitym... Smile Nie tylko u Ciebie, takie ślady pozostawiło to sympatyczne zwierzątko. Moge się mylić, ale na gryzonia to nie wygląda, bo nie ma nor, a każdy szanujący się gryzoń musi mieć suche ubranko, bo inaczej ginie...Tak więc padł Rolling Eyes o na kreta...
PS. Jeśli potwierdzi się, że to kret, to uważaj, by nie zrobić mu krzywdy, bo jest pod ochroną i do tego pożyteczny (tu zdania są już podzielone...)

[Uaktualnione dnia: wto, 06 kwiecień 2010 21:35]

___pozdrawiam_____
Odp: po zimie mam dziwne slady? [wiadomość #37973 (odpowiedź na #37967) ] śro, 07 kwiecień 2010 07:17 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Początkujący
krety?
nigdy w sadzie nie widzialem typowych dla nich kopczykow Smile
Odp: po zimie mam dziwne slady? [wiadomość #37982 (odpowiedź na #37960) ] śro, 07 kwiecień 2010 16:46 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
arkadia jest aktualnie niedostępny arkadia
Nowy
"Rozpracowywanie" tajemniczego zdjęcia trwa; moim zdaniem na ciężkiej ziemi jesienią nastąpiły spękania spowodowane suszą a w okresie zimy ziemia nasiąkła wodą, napęczniała i... mamy tajemnicze "ślady" niezidentyfikowanych dinozaurów. Coś podobnego jak na pustyni w Andach.
Odp: po zimie mam dziwne slady? [wiadomość #37983 (odpowiedź na #37982) ] śro, 07 kwiecień 2010 17:11 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Początkujący
arkadia Smile pieknie
proponuje fora w typie kabaretona Very Happy
Odp: po zimie mam dziwne slady? [wiadomość #37988 (odpowiedź na #37983) ] śro, 07 kwiecień 2010 18:45 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
jerzy45 jest aktualnie niedostępny jerzy45
Maniak
Arkadio...Byłeś w wojsku ? Jeśli tak, to pudło Laughing U mnie na V klasie też są te ślady... Razz Jest jeszcze jeden trop...Te ślady działalności "tego czegoś" są w miejscu, gdzie było więcej śniegu, pod płotami, miedzy rzędami...Czyli można by domniemywać, że pod grubszą warstwą śniegu było mu cieplej.... Rolling Eyes
Pytanie do pomologa. W czasie dyskusji w okresie świątecznym zadeklarowałeś się, że sprawdzisz czy doszło do wysiewu zarodników. Jeśli pomologowi się nie udało (bo może te dane są tajne...), to może ktoś inny dysponuje najświeższą wiedzą na ten temat. czy na tym forum jest raptem pare osób ? Nikt nic nie wie ? W tej chwili jest 226 osób na forum... Czy każdy wzorem "dobrego Polaka" ma tylko uszy i usta otwarte, by tylko łaknąć wiedze, a nigdy pary z ust nie puścić ? Confused
PS. Jeśli tak jest, to należy kupić jeszcze lepszą szczoteczke do zębów...

[Uaktualnione dnia: śro, 07 kwiecień 2010 18:55]

___pozdrawiam_____
Odp: po zimie mam dziwne slady? [wiadomość #38015 (odpowiedź na #37957) ] czw, 08 kwiecień 2010 08:11 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
arkadia jest aktualnie niedostępny arkadia
Nowy
Jerzemu- byłem w WOP-ie, uczono nas analizować ślady, oczywiście inne. Moja teoria spiskowa myszy wyklucza bo nie ma nor i uszkodzeń drzewek, wątpię aby krety tak zgłupiały i łaziły na granicy gleby i śniegu. Pozostaje mini -UFO a co nie może być?
Odp: po zimie mam dziwne slady? [wiadomość #38038 (odpowiedź na #37957) ] czw, 08 kwiecień 2010 21:32 Przejdź do poprzedniej wiadomości
norekn jest aktualnie niedostępny norekn
Zaawansowany
Witam.Kolego zawada66...Otóż te korytarze zrobiły nornice,lub myszki.Z resztą niewielka różnica.Pozdrawiam

norekn
Poprzedni wątek:czym zaszpachlowac starą grusze?
Następny wątek:Walka z dwuliściennymi na trawniku.
Idź do forum:

[ RSS (XML) ] [ ]