| Środki ochrony roślin zza granicy -tematy połączone [wiadomość #11900] |
nie, 17 luty 2008 13:02  |
kondzio Wiadomości: 24 Dołączył(a): październik 2007 |
Początkujący |
|
|
ostatnio odwiedziłł mnie ukainiec zaproponował zakup ś.o.r. w kuszących cenach za mniej niż połowe ceny w niekórych przypadkach
nie wiem co robić ktoś używał te preparaty z zagranicy - jaki efekt???? pewne czy ryzykowne???
proszę o pomoc
pozdrawiam
[Uaktualnione dnia: nie, 17 luty 2008 13:20] przez Moderatora
|
|
|
|
|
|
|
| Odp: Środki ochrony roślin z Ukrainy [wiadomość #12012 (odpowiedź na #11981) ] |
wto, 19 luty 2008 21:13   |
folti Wiadomości: 34 Dołączył(a): luty 2008 |
Początkujący |
|
|
| slawex napisał(a) dnia wto, 19 luty 2008 11:36 | Kupuj nie buj nic
|
Dlaczego namawiasz do kupna preparatów o neznanym pochodzeniu ? Przecież nie możesz wiedzieć czy to "oryginały" czy fałszywki .
Skoro środki z "twojego źródła są sprawdzone to może byś chociaż zamieścił fotografie opakowań . Pomogłoby to koledze kondzio i innym w identyfikacji ewentualnej fałszywki .
[Uaktualnione dnia: wto, 19 luty 2008 21:58] przez Moderatora
|
|
|
|
|
|
|
| Odp: Opryski za granicy [wiadomość #17905 (odpowiedź na #17846) ] |
śro, 23 lipiec 2008 00:12   |
111111 Wiadomości: 24 Dołączył(a): grudzień 2006 |
Początkujący |
|
|
|
nikt mi nie powie że nie podrabiają w Polsce oprysków, na 100% tak jest, mogę nawet paluszkiem wskazać gdzie takie można kupić, są miejsca nawet znanej wszystkim sieci że są opryski dobrej jakości, na innym forum opisywałem mój przypadek z merpanem, i jak z 3 beczek zostaje Ci 1,5kg talku, czy kredy, a po reklamacji jeszcze Ci wmawiają że to nośnik oprysku to nie powiem co człowieka strzela, unikam niektórych sklepów i oprysków, no i jest nienajgorzej.
|
|
|
|
|
|
| Odp: Opryski za granicy [wiadomość #18074 (odpowiedź na #17846) ] |
wto, 29 lipiec 2008 21:08   |
|
|
Niech ktoś da nazwy środków na grzyba z za granicy to mogę sprowadzić czy to legalne?? Baaa czemu nie legalne w swoim sadzie mogę pryskać czym chce nawet moczem . Proszę o dokładne nazwy środków. POZDRAWIAM
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Odp: Środki z panstw bylego ZSRR i z Rosji [wiadomość #34789 (odpowiedź na #34248) ] |
sob, 23 styczeń 2010 19:14   |
slawex Wiadomości: 473 Dołączył(a): styczeń 2007 |
Stały bywalec |
|
|
obecnie - w ubieglym sezonie to kupowalem od znajomego z okolicy Sandomierza. Nieznajomym nie podaje namiarow od kogo bo gostek nie chce byc odwiedzony przez jakas kontrole. Jak ktos zainteresowany kupnem popytajcie na gieldzie w sandomierzu powiedza wam kto handluje srodkami z Ukrainy. Naprawde polecam przy tych cenach jablek to trzeba oszczedzac a w dodatku to ukrainskie score ale i inne opryski i niesluchajcie pierdul ze nie dzialaja czy ze ktos randapu dolewa, tylko najlepiej kupowac od kogos zaufanego. A co do podrabiania jeszcze kiedys kupilem Klinik w Hurtowni dalem wieksza dawke niz zalecana i lipa chwastow prawie wcale nie wzielo, potem sie dowiedzialem ze wyszla jakas partia podrobionego kliniku . Teraz stosuje klinik i jest ok ale widzicie jak robia nas w HU...!!! Sadze ze wlasciciele hurtowni podrabiaja niektore srodki.
A i jeszcze cos jak ktos jezdzi np do Belgi tam tez sa niektore srodki ochrony sporo tansze niz w polsce . Warto sie zainteresowac bo naprawde mozna sporo zaoszczedzic.
[Uaktualnione dnia: sob, 23 styczeń 2010 19:18]
|
|
|
|
|
|
|
|
|