użytkownik: Gość | logowanie
Strona główna » Forum Sadownicze Portalu - Mechanizacja » Wózki widłowe » Wózek widłowy steinbock
Wózek widłowy steinbock [wiadomość #35910] pią, 12 luty 2010 20:14 Przejdź do następnej wiadomości
mistrz jest aktualnie niedostępny mistrz
Zaawansowany
proszę o opinie tego wózka dostępność części oraz producenta I jego niezawodność.
http://www.allegro.pl/item916990299_wozek_widlowy_steinbock_ jungheinrich_triplex.html
Odp: Wózek widłowy steinbock [wiadomość #35911 (odpowiedź na #35910) ] pią, 12 luty 2010 20:16 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Zaawansowany
i jak sprawuje się ten joystick?
Odp: Wózek widłowy steinbock [wiadomość #35941 (odpowiedź na #35911) ] sob, 13 luty 2010 11:41 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Gosc jest aktualnie niedostępny Gosc
Maniak
On jakoś podejrzanie tani jest. trzeba by dobrze skontrolować stan techniczny i pochodzenie.
Odp: Wózek widłowy steinbock [wiadomość #35942 (odpowiedź na #35910) ] sob, 13 luty 2010 11:50 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
marcos84 jest aktualnie niedostępny marcos84
Zaawansowany
Icuś ma rację za wózek w triplexie z wolnym skokiem wideł to trochę za tanio. Shocked
Odp: Wózek widłowy steinbock [wiadomość #35944 (odpowiedź na #35910) ] sob, 13 luty 2010 12:26 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Ptaku75 jest aktualnie niedostępny Ptaku75
Nowy
Witam
Cena rzeczywiście dość korzystna
Mogę Ci powiedzieć, że użytkuję podobny wózek (udźwig 1300kg) od 2 lat, tylko z 2005roku. Sprawdza się bardzo dobrze, jest krótki a także bardzo skrętny co u mnie jest ważne gdyż mam mało miejsca.Yoistick dla mnie bardzo wygodny i działa bez zarzutu.Miałem tylko jedną drobną awarię w tym czasie koszt naprawy 100zł, naprawił go znajomy "Złota Rączka".Jeśli potrzebujesz więcej informacji to służę pomocą
Pozdrawiam
Odp: Wózek widłowy steinbock [wiadomość #35945 (odpowiedź na #35910) ] sob, 13 luty 2010 13:04 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
kamcio jest aktualnie niedostępny kamcio
Początkujący
Mam u siebie identyczny wózek i sprawuje się bez zarzutu;)a joystick super sprawa, wszystko wykonujesz jednym joyem przez co jest bardzo wygodny i szybki Smile tylko faktyczny ta cena dziwne niska Confused
Odp: Wózek widłowy steinbock [wiadomość #35950 (odpowiedź na #35945) ] sob, 13 luty 2010 15:53 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Zdzich jest aktualnie niedostępny Zdzich
Maniak
A co w takim wózku ma tak dużo kosztować? W końcu to używany sprzęt. Czas przestać przepłacać. Używane samochody też są tanie.W końcu rynek się nasycił i żeby sprzedać to trzeba opuścić cenę.Za przykład niech posłuży ursus. W kraju sto tysięcy a w Pakistanie trzydzieści.

Pozdrawiam
Zdzich

http://images31.fotosik.pl/424/355e1b2ab0b5a739m.gif Staram się poprawnie pisać po polsku.
Odp: Wózek widłowy steinbock [wiadomość #35952 (odpowiedź na #35950) ] sob, 13 luty 2010 16:10 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Maniak
Problem w tym, że po dokładnym obejrzeniu, ten pakistański produkt jest warty najwyżej tyle ile waży materiał zużyty do jego "produkcji".

[Uaktualnione dnia: sob, 13 luty 2010 16:16] przez Moderatora

Odp: Wózek widłowy steinbock [wiadomość #35953 (odpowiedź na #35952) ] sob, 13 luty 2010 16:27 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Zaawansowany
ten wózek jest podobno produkcji niemieckiej

Odp: Wózek widłowy steinbock [wiadomość #35956 (odpowiedź na #35910) ] sob, 13 luty 2010 17:13 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
sasha jest aktualnie niedostępny sasha
Zaawansowany
lepiej dokladnie obejrzyj baterie bo nawet dwuletnia firmowa bateria ktora chodzila w firmie moze okazac sie zlomem i dlugo nie pojezdzisz
Odp: Wózek widłowy steinbock [wiadomość #35969 (odpowiedź na #35956) ] sob, 13 luty 2010 20:26 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Zaawansowany
tego że bateria to złom to jestem pewien
Odp: Wózek widłowy steinbock [wiadomość #35980 (odpowiedź na #35910) ] sob, 13 luty 2010 23:14 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
xkrwpx jest aktualnie niedostępny xkrwpx
Początkujący
W takim razie to jak samemu sprawdzić baterie ???? moze faktycznie jest dobra Smile

[Uaktualnione dnia: sob, 13 luty 2010 23:15]

Odp: Wózek widłowy steinbock [wiadomość #36008 (odpowiedź na #35980) ] nie, 14 luty 2010 14:52 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
jerzy45 jest aktualnie niedostępny jerzy45
Maniak
Nawet gdyby bateria była dwuletnia, to co z tego ? Rok ma 300 dni roboczych...daje to nam około 600 ładowań w ciągu 2 lat. Pozostaje jeszcze w zapasie około 900 ładowań...tj. 3 lata. czy teraz cena jest za niska ? Jeśli bateria jest w takim stanie jak opisałem, to można się troche jeszcze pohandlować o kilka złotych na pół litra Rolling Eyes , ale jeśli bateria to złom, to cena jest zawyżona chyba ze dwa - trzy razy...albo więcej. Zdzich ma racje...Co tam jest takiego drogiego... silniki elektryczne, ładowarka, troche karoserii, maszt...? Bez baterii taki wózek przedstawia wartość złomu użytkowego... Ze 2 000 złotych na moje oko i niech gość się cieszy, że bym go kupił. Tych wózków nie znam, ale firma to najwyższa światowa półka... Smile

___pozdrawiam_____
Odp: Wózek widłowy steinbock [wiadomość #36011 (odpowiedź na #35910) ] nie, 14 luty 2010 15:23 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Nowy
Myślałem że forum jest po to aby podzielić się wiedzą i np pomóc pytającemu.
Myliłem się, forum jest po to, aby Pan Jerzy45 mógł znowu zabłysnąć bo przecież zna się i wie wszystko najlepiej... choć przyznał, że akurat cyt. "tych wózków nie znam", . Może zamiast pisać na forum wysyłajmy poprostu pytania do Pana Jerzego hm?
Odp: Wózek widłowy steinbock [wiadomość #36012 (odpowiedź na #36008) ] nie, 14 luty 2010 15:28 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Maniak
Dokładnie jak to opisał jerzy45. Dodam tylko,że jeśli wózek był używany sezonowo to prawdopodobnie właściciel przypominał sobie o obsłudze baterii na początku następnego sezonu używania wózka a to obniża sprawność baterii.W takim wypadku bateria byłaby w gorszym stanie niż to opisał jerzy45.
Są przyrządy do sprawdzania sprawności baterii. Wynik pokazują w procentach. Bardzo użyteczne narzędzie.

Pozdrawiam
Zdzich

http://images31.fotosik.pl/424/355e1b2ab0b5a739m.gif Staram się poprawnie pisać po polsku.
Odp: Wózek widłowy steinbock [wiadomość #36014 (odpowiedź na #36012) ] nie, 14 luty 2010 16:08 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Zaawansowany
a gdzie można dostać takie urządzenie i ile to kosztuje?
Odp: Wózek widłowy steinbock [wiadomość #36024 (odpowiedź na #36014) ] nie, 14 luty 2010 19:45 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Maniak
Nie wiem. Popytaj w warsztatach samochodowych czy elektrycznych.Ja widziałem u swego mechanika jak byłem niedawno zmieniać klocki hamulcowe.

Pozdrawiam
Zdzich

Odp: Wózek widłowy steinbock [wiadomość #36031 (odpowiedź na #36024) ] nie, 14 luty 2010 22:57 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Maniak
Gdybyś Ptaku75 chciał wysłuchać kogoś, kto ma troche doświadczenia w tym kierunku, to nie pisałbyś złośliwych i zarazem głupich komentarzy. Nie chcesz - nie słuchaj, nie czytaj i strzel sobie na złość w kolano. Dużo jest właśnie takich postaw, jaką Ty prezentujesz... Niczego od Ciebie nie można się dowiedzieć, ale w zamian potrafisz zachować się poniżej pewnego standardu, tak delikatnie mówiąc. Wcale nie jestem taką postawą zaskoczony, bo w polskim narodzie to normalka... Mnie takie docinki nie przerażają i nie odstraszają, by podzielić się wiedzą jaką posiadam... Smile Tak, jak Ty to przedstawiłeś, to najczęściej piszą ludzie z dużymi kompleksami lub mają przeszacowane swoje ego... Jeśli w swoim komentarzu umieszczasz sprzeczną teze z zawartym przeze mnie tekście, to jesteś zwykłym... tu sobie wpisz co uważasz za stosowne... Jeśli natomiast masz trudności z interpretacją pisanego tekstu, to ja już za to nic nie moge i nie poradze. W swym komentarzu zaprzeczasz sam sobie... Co się z Tobą dzieje Shocked Podejrzewam, że masz elementarną wiedze o tym o czym piszesz... Jeśli tak, to wytłumacz mi w takim razie czym różni się wózek Toyoty od bułgara, czym różni się wozek francuski od chińskiego....Wytłumacz mi w prostych słowach zasade działania tych maszyn... Może czegoś nowego dowiem się od ciebie...

___pozdrawiam_____
Odp: Wózek widłowy steinbock [wiadomość #36040 (odpowiedź na #35910) ] pon, 15 luty 2010 11:54 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Nowy
Panie Jezrzy45, co do Pana kultury to mogliśmy nie raz już się przekonać, że jest jaka jest. Czytam ten portal od kilku lat i po raz pierwszy postanowiłem odpowiedzieć na forum bo chciałem pomóc Mistrzowi.Skrytykowałem Pana wypowiedź gdyż nie wiele w niej było o opinii wózka Steinbock, a o to chodziło autorowi. Zwyczajnie uważam że dobrze jest czytać ze zrozumieniem i potem odpowiadać. Przepraszam wszystkich za tą niepotrzebną dyskusję i obiecuję ustąpić. Pozdrawiam
Odp: Wózek widłowy steinbock [wiadomość #36066 (odpowiedź na #36040) ] pon, 15 luty 2010 22:08 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Maniak
Jeśli mówisz "a" musisz powiedzieć i "b". Pewna partia stosuje właśnie taką polityke...polityke niedomówień. Wiem, ale nie powiem. To samo przez się mówi o intencjach wypowiadających te słowa. Jest to tak zwana polityka hakowa. Jeśli masz coś do mnie to wal prosto z mostu, bo nic tak człowieka nie wkurza, jak fałszywa oskarżenia lub poszlaki. Piszesz o braku mojej kultury ...A o jakiej kulturze myślisz ? Podaj przykłady - odszukaj komentarz, skopiuj, wklej i udowodnij Wszystkim czarno na białym swoją teze. Będziesz w tym momencie wiarygodny i zdobędziesz poklask i uznanie dużej części forumowiczów. Powiem więcej - będą się z Tobą solidaryzowali...Nie napiszą tego, ale tak będzie... Smile Dlatego kolego czytaj uważnie, co kto pisze i nie wyciągaj pochopnych wniosków, ani nie rzucaj uwagami bez pokrycia. Nie Ty stworzyłeś ten wątek i nie Ty będziesz decydował, co i kto ma tu pisać i o czym. Jeśli komuś coś zarzucasz i pierwszy chcesz rzucić kamieniem, to przeanalizuj swoje komentarze i odpowiedz sobie na pytanie...co ja pisze i czego od tego jerzego45 chce... Przecież w mojej wypowiedzi wszystko jest nie na temat czyli jest wszystko tylko nie o wózku Steinbock...
Wracając do tematu zapamiętaj o jednej zasadzie...Ten czy tamten wózek niczym się nie różni w podstawowych zasadach działania. O wszystkim decyduje tylko jakość baterii i gość, który z niej korzysta. Każdy wózek elektryczny jest tyle wart, ile jego bateria...Jedno bez drugiego nie istnieje. tyczy się to każdego wózka. Te krótkie zdanie myśle, że Cię usatysfakcjonuje i uspokoi.

___pozdrawiam_____
Odp: Wózek widłowy steinbock [wiadomość #36073 (odpowiedź na #35910) ] wto, 16 luty 2010 07:41 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
marcos84 jest aktualnie niedostępny marcos84
Zaawansowany
Panowie ten wątek nie powstał po to abyście się kłócili kto ma rację prosił bym o trochę spokoju.Pozdrawiam.
Odp: Wózek widłowy steinbock [wiadomość #36080 (odpowiedź na #36073) ] wto, 16 luty 2010 11:44 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Jarkoski jest aktualnie niedostępny Jarkoski
Zaawansowany
Część z nas napisała ze wózek jest OK, ale tani. Zgadzam się ,więc tym bardziej jest godny uwagi po dokładnym sprawdzeniu.Jeśli firma sprzedająca jest solidna ,to napewno udzieli gwarancji na kilka miesięcy , albo pozwoli przetestować go (baterię)przez kilka dni. Jak zwykle niektórzy na forum wymyślają swoje teorie,że wózek warty jest 2 tysiace, albo że bateria wytrzymuje 5 lat i 1500 cykli ładowania.A to kompletne bzdury które zajmują miejsce na forum.Laughing

[Uaktualnione dnia: wto, 16 luty 2010 11:45]

Odp: Wózek widłowy steinbock [wiadomość #36083 (odpowiedź na #36080) ] wto, 16 luty 2010 13:32 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Maniak
Jarkoski... Nie wiem, czy Ty jesteś teoretykiem i twórcą baterii trakcyjnych, czy tylko ich użytkownikiem. Jeśli jesteś tym pierwszym, to wiesz jakie są przemiany elektrochemiczne w ogniwach baterii czy zwykłych akumulatorów. Tak jest teoretycznie obliczony i wyliczony żywot baterii. Tyle minimumbateria musi wytrzymać - 1500 cykli ładowań - raz dziennie, co dzień. Po odliczeniu dni wolnych jest to 1500 dni - tj, 5 lat. I na tyle lat udzielają gwarancji. Mówie o tych typowych bateriach trakcyjnych do typowych wózków, których używają sadownicy. Jeśli jesteś natomiast tylko użytkownikiem, i prawidłowo eksploatujesz baterie, a nie wózek, to jeśli ładujesz co drugi dzień, to powinna wystarczyć na 10 lat. I tak bez żadnego problemu wystarczają i cieszą sadownika. Jednak całego roku nie używamy baterii, tylko np. przez pół roku, to bateria powinna się sprawować bez zarzutu ok. 20 lat. Co innego jak właściciel olewa i w martwym okresie nie doładowuje baterii. Wówczas dochodzi do jej uszkodzenia. Jeśli chcesz polemizować i przedstawiać swoje teorie, to nie pisz Ty bzdur, bo to z ciebie się śmieją, a nie do ciebie. Więcej nic nie mam do dodania do baterii.
Właściwie nie chciałem tego pisać, ale napisze i zacytuje Ciebie cyt: "A to kompletne bzdury które zajmują miejsce na forum. Laughing ".
PS I jeszcze te "wielkie" słowa... dokładne sprawdzenie, solidna firma, udzieli gwarancji, pozwoli przetestować go... To po jakie licho go sprzedają ? Kupli wózek i teraż szukają frajera...

[Uaktualnione dnia: wto, 16 luty 2010 13:44]

___pozdrawiam_____
Odp: Wózek widłowy steinbock [wiadomość #36087 (odpowiedź na #35910) ] wto, 16 luty 2010 16:53 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Maniak
Pewna mądra osoba napisała na tym forum że wózek jest wart tyle co bateria w nim Rolling Eyes Rozumie że wózek z 2000r. z masztem w triplexie, z przesuwem, bez baterii jest wart 2000 PLN. Może ja jestem debilem ale chętnie bym taki sprzęt nabył za 2000PLN Chciałbym poinformować pana mądralinskiego że ładowarka do tego kosztujewózka ok 2000zł.

[Uaktualnione dnia: wto, 16 luty 2010 17:06] przez Moderatora

Odp: Wózek widłowy steinbock [wiadomość #36088 (odpowiedź na #35910) ] wto, 16 luty 2010 17:36 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Zaawansowany
jerzy45 - jest jedna niezgodność w Twojej wypowiedzi. Gwarancja na baterie trakcyjne trwa maksymalnie 24 miesiące udzielana przez zachodnie koncerny takie jak Exide lub Hawker, a polscy producenci zazwyczaj udzielaja na 12 miesiecy. Gwarancja oczywiscie jest opatrzona jeszcze wieloma paragrafami co sprawia ze latwo moze byc uniewazniona.
pozdrawiam
Odp: Wózek widłowy steinbock [wiadomość #36100 (odpowiedź na #35910) ] wto, 16 luty 2010 21:02 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Maniak
Firma hoppecke produkująca baterie daje 3 lata gwarancji z mozliwością przedłużenia do 5 jeżeli oni bendą serwisować tą baterie raz na 3 miesiące.
Odp: Wózek widłowy steinbock [wiadomość #36107 (odpowiedź na #36100) ] wto, 16 luty 2010 21:39 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Maniak
Nie musze ja tego pisać, bo mietekk82, odpowiedział za mnie... Smile Dziękuje. pytam się...po jasną choler* wówczas kupujesz baterie od takich firm ? Ja dostałem 5-cio letnią gwarancje ! Ale niektórych można robić w przysłowiowe jajo, balona, trąbe...Toż to na zwykłe akumulatory jest gwarancja 24 miesięczna... Laughing Przysłowie mówi - śmieje się ten kto ostatni się śmieje...
Sad24... taki maszt kupiłem za 1000 zł. Smile To kupujecie nie kompletne wózki, bez ładowarek ? Shocked Musicie sobie kupować ładowarki Shocked Przecież wózek + ładowarka to nieodłączny KOMPLET !!! I tu znowu ktoś bystrzejszy robi kogoś w balona... Laughing Skończcie z tymi mitami...Wózki bez baterii MUSZĄ kosztować ... Laughing przecież to złom użytkowy Very Happy Czy trudno zrozumieć, że ktoś kupił za kilka euro taki złom i teraz co poniektórym dupy złoci Twisted Evil Zarabia na takim z 10 000 złotych... Oczywiście macie racja, a jakże, ....Jest takie przysłowie - naiwnych nie sieją, oni się rodzą...
Boże kochany... Wózek elektryczny 10-cio letni droższy od dobrej klasy samochodu .... Laughing To jest dobre i jak kiedyś się mówiło - to nadaje się do "Szpilek" Smile

[Uaktualnione dnia: wto, 16 luty 2010 21:40]

___pozdrawiam_____
Odp: Wózek widłowy steinbock [wiadomość #36111 (odpowiedź na #36107) ] wto, 16 luty 2010 22:05 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Maniak
Panie 45 chciałbym Pana poinformować ze akumulatory trakcyjne są jednak wymienne. Cena ok. 6000-8000pln. nowego. A pozatym sprawdź se pan ceny na rynku wtórnym i nie pierdziel pan dyrdymałów ze kilku letni wózek ze słabym akumulatorem jest wart 2000zł. Taki zużyty akumulator kosztuje 1,2zł. na złom za kg.( około 1000zł za akumulator) Ale pan oczywiście wiesz lepiej , nie będę się zniżał do Pańskiego żałośnie niskiego poziomu , i dalej nie zamierzam z Panem polemizować . Gdyby jednak Pan wiedział gdzie wózek o takich parametrach można nabyć za 2000zł będę wdzięczny za kontakt do owego sprzedawcy. A za 1000 to można kupić maszt ale do bułgara .
Odp: Wózek widłowy steinbock [wiadomość #36158 (odpowiedź na #36111) ] czw, 18 luty 2010 13:38 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Maniak
Ja nie jestem miściwy, ani nikomu źle nie życze... jednak czytając komentarz kolegi odnosze takie wrażenie, że piszemy, ale nie wiemy w którym kościele dokładnie te dzwony biją. Nie będe czepiał się szczegółów, ale odpowiem cytatem z Twojego komentarza..."nie pierdziel pan dyrdymałów"... Gdyby przyjrzeć się temu co kolega pierdzieli, to bateria za tysiąc złotych, musiała by zawierać ponad 830 kg ołowiu ! Nie tego co po nim pozostało, tylko tego co z płyt pancernych pozostało ! Nie woda, nie kwas, nie osad, nie obudowa... Oczywiście takie baterie zapewne istnieją, że masa ołowiu w pytach pancernych na początku sięga te 830 kg + to co "zniknęło" w czasie eksploatacji... Jaka wówczas to jest bateria i do jakich wózków Shocked Bateria do wózków polskich z serii WW 12** - około 550 kg ołowiu w nowej baterii. Do popularnego "bułgara" do 1 t. - 440 kg ołowiu w nowej baterii... Reasumując tą bezsensowną dyskusje, chce tylko zauważyć, że cena wózków i innych akcesoriów do nich (używanych) rośnie proporcjonalnie w stosunku do odległości od Odry, a wprost proporcjonalnie do dochodów przemieszczając się od Odry na wschód Polski.
Dziwie się kolego, że piszesz w komentarzu, gdzie padają szczegółowe liczby, co do konkretnej rzeczy - lejesz wode. Co do cen... Twoja sprawa jak przepłacasz...nic mi do tego. Co do tych tripleksów ...Bułgarski jest pomalowany farbą, a zachodni, to już technologia kosmiczna... Rolling Eyes Ciekawe na jakich zasadach pracuje ten pierwszy , a jak ten drugi... Takich woków bez akumulatorów jest dużo i stoi ich sporo w okolicy... Nie widze jednak potrzeby pomagania, komuś, kto najpierw cię wyśmieje i wyszydzi... Confused Może gdyby ludzie byli bardziej mili do drugiego człowieka ten świat wyglądałby inaczej...Zastosuje klasyczną metode opozycji..."wiem, ale nie powiem". I w tym wypadku też wiem gdzie leżą trzy tripleksy i takie wózki prawie "za darmo", ale jak zaznaczyłem wcześniej, wiem ale nie powiem. Po co ? dlaczego ? w imię czego... Życze miłego studiowania rynków wtórnych - ofert bez liku. Gdyby jednak kolega zdecydował się na odpowiedź, to prosze pisać konkretnie, a nie rzucać ogólnikami i zasłyszanymi "prawdami"....

[Uaktualnione dnia: czw, 18 luty 2010 13:41]

___pozdrawiam_____
Odp: Wózek widłowy steinbock [wiadomość #36168 (odpowiedź na #36158) ] czw, 18 luty 2010 17:32 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Zaawansowany
powiem tak w jednym wózku widziałem baterie 48volt firmy hawker i miała ok 900-1000kg.
Odp: Wózek widłowy steinbock [wiadomość #36170 (odpowiedź na #35910) ] czw, 18 luty 2010 17:37 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Zaawansowany
2 tygodnie temu sprzedawalem akumulator i cena kilogrma akumulatora z kwasem i wynosiła 1,4 zł za kg, natomiast ołów byl około 4 zl za kg.

bateria do ev687 czyli tego popularnego bułgara wazy około 600 kg

[Uaktualnione dnia: czw, 18 luty 2010 17:40]

Odp: Wózek widłowy steinbock [wiadomość #36171 (odpowiedź na #36170) ] czw, 18 luty 2010 18:25 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Maniak
Panie Jerzy to Pan sprzedaje sam ołów na złom po zecie za kilo???? Rolling Eyes Widać daje sie Pan w konia robić. Laughing Laughing Laughing I tu znów ktoś jest od Pana bystrzejszy (pozwoliłem sobie zacytować panskie słowa) Sasha powiesz panu Jerzemu gdzie tak płacą ? A może zastosujesz klasyczną metodę opozycji - wiesz ale nie powiesz Laughing Laughing Laughing Dlaczego niektórzy chcą na siłę zabłysnąć i odkrywają Amerykę w 2010 roku? Przecież ją odkryto 5 wieków temu Mad

[Uaktualnione dnia: czw, 18 luty 2010 18:32] przez Moderatora

Odp: Wózek widłowy steinbock [wiadomość #36173 (odpowiedź na #36171) ] czw, 18 luty 2010 18:57 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Maniak
sasha...Prawdopodobnie i masz racje, tylko ile ołowiu jest w tej baterii ? Jak jest nowa to około 440 kg płyty pancernej ołowianej...reszta to izolacje, obudowy...I gdyby teraz przyjąć Twoją wycene baterii, to u sad24 musiała by ona ważyć 250 kg. To chyba bateria do tych małych wózków transportowych...
mistrz...Tu możemy się prześcigać, kto większą baterie widział... Kto był w ZSRR, to prawdopodobnie widział jeszcze większą... Twisted Evil A do czego ona była ? bo chyba takiego giganta nikt w sadownictwie nie używa...to już muszą być wówczas wozy do udźwigu ponad 5 ton...
sad24... Jeśli piszesz coś, to w tym czasie nie pij, albo nie pal ziela, czy nie wąchaj kleju o nazwie Butapren... Po nim można mieć zaniki pamięci i zwidy... Shocked Gdyby to był sezon na środki owadobójcze, to takie objawy można zauważyć po zastosowaniu Owadofosu przy temperaturze powyżej 25 stopni...
Otóż, to co napisałem wyżej pochodzi z Twojego źródła i na tej podstawie wyliczyłem Twój punkt widzenia. Zerknij na swoją wypowiedź z wtorku , 16 luty 2010 22:05 i przeczytaj co tam jest napisane. Smile Tylko nie pisz, że się pomyliłeś...
Błysk ma wiele twarzy... Cool

___pozdrawiam_____
Odp: Wózek widłowy steinbock [wiadomość #36174 (odpowiedź na #36173) ] czw, 18 luty 2010 19:02 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Maniak
Niesamowity Pan jesteś Laughing Wymiękam Laughing Mądrzejszy musi ustąpic. Tam jest napisane że cały akumulator ze skrzynką, kwasem, kosztuje ok. 1,2 za kg.Tu są sami debile tylko pan jesteś debeściak Ale ja już skończyłem z panem dyskusje.

[Uaktualnione dnia: czw, 18 luty 2010 19:07] przez Moderatora

Odp: Wózek widłowy steinbock [wiadomość #36184 (odpowiedź na #36111) ] czw, 18 luty 2010 20:51 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Maniak
sad24 napisał(a) dnia wto, 16 luty 2010 10:05

A pozatym sprawdź se pan ceny na rynku wtórnym i nie pierdziel pan dyrdymałów ze kilku letni wózek ze słabym akumulatorem jest wart 2000zł. Taki zużyty akumulator kosztuje 1,2zł. na złom za kg.( około 1000zł za akumulator) Ale pan oczywiście wiesz lepiej , nie będę się zniżał do Pańskiego żałośnie niskiego poziomu , i dalej nie zamierzam z Panem polemizować .

Podoba mi się taka dyskusja, gdzie trzeba komuś udowadniać, co on napisał, a nie ja... Very Happy . Pisze jak BYK - 1,2 na złom za kg. Masz kłopoty z interpretacjom ? Nie podejrzewam byś nie wiedział co piszesz...
Niech ocenią to inni, bo dalsza dyskusja w Twoim wydaniu robi się żenująca... Nawet nie potrafisz obronić tego co napiszesz ...żałosne. Confused
PS. Nie musisz odpowiadać, bo już i tak się skompromitowałeś - po co masz brnąć dalej. Wyluzuj Smile

[Uaktualnione dnia: czw, 18 luty 2010 20:53]

___pozdrawiam_____
Odp: Wózek widłowy steinbock [wiadomość #36190 (odpowiedź na #36184) ] czw, 18 luty 2010 21:59 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Zaawansowany
jak pan panie jerzy45 niewierzy to niech pan patrzy

• Załącznik: bateria.jpg
    (Rozmiar: 83.68KB, Pobrane 157 razy)

Odp: Wózek widłowy steinbock [wiadomość #36191 (odpowiedź na #36184) ] czw, 18 luty 2010 22:07 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Maniak
Panie Jerzy, do jasnej ... pod górke do szkoły miałeś? Napisałem 1,2 za kg- oczywiście. Policz se pan do diabła waga baterii 700-800kg.(tyle waży przeciętna bateria od elektryka o uźwigu 1200-1600kg,) x 1,2zł. Jak Pan potrafisz to se Pan to pomnóż i głupt nie wypisuj.
Mistrz - Pan Jerzy i tak Ci nie uwierzy, Napisze że to akumulator od promu kosmicznego Laughing

[Uaktualnione dnia: czw, 18 luty 2010 22:11] przez Moderatora

Odp: Wózek widłowy steinbock [wiadomość #36192 (odpowiedź na #36190) ] czw, 18 luty 2010 22:09 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Maniak
Pisałeś mistrzu, że widziałeś, a Ty Skopiowałeś to z oto-moto.pl Nie sądzisz, że robi to różnice... Razz Są takie baterie, a i większe także. Tylko kto je używa ? Ani ja, ani Ty, ani nikt z sadowników...Może znajdzie się ktoś, ale chyba w co wątpie taka bateria i taki wózek nie ma zastosowania w chłodniach, ani przechowalniach. By unieść 400-800 kg kupujesz wózek, który dzwiga kilka ton...
Podniecająca jest taka dyskusja... Smile ja nie mnożyłem, tylko dzieliłem ten tysiąc Twoich złotych i wyszło ile ołowiu powinno być w akumulatorze, a nie ile hipotetycznie w nim jest...wg. Twoich pierwotnych danych... Coraz bardziej się zaplątujesz...raz ołów jest niby po 4 złote, raz po 1,2. Uważaj by w końcowym rozrachunku się nie pogubić całkowicie. Najpierw rozmawiamy o wózku widłowym steinbock, by dalej przejść do kolosów... Twisted Evil
Do szkoły miałem z górki... Zawsze lekko mi się szło.. Surprised

[Uaktualnione dnia: czw, 18 luty 2010 22:17]

___pozdrawiam_____
Odp: Wózek widłowy steinbock [wiadomość #36193 (odpowiedź na #36192) ] czw, 18 luty 2010 22:15 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Maniak
wiedziałem Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing czy ten gościu kiedyś wyluzuje?
Odp: Wózek widłowy steinbock [wiadomość #36194 (odpowiedź na #36192) ] czw, 18 luty 2010 22:16 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do poprzedniej wiadomości
Zaawansowany
sad dobrze mówileś że nieuwierzy
Poprzedni wątek:Rozładunek skrzynek jedynek widlakiem
Następny wątek:Serwis wózków widłowych
Idź do forum:

[ RSS (XML) ] [ ]