użytkownik: Gość | logowanie
Strona główna » Forum Sadownicze Portalu - sadownictwo.com.pl » Nawożenie » Kelpak sl  (4) 1 Głosów
Kelpak sl [wiadomość #29167] czw, 25 czerwiec 2009 12:23 Przejdź do następnej wiadomości
pabloo jest aktualnie niedostępny pabloo
Nowy
sotosowaliscie Kelpak w sadach bo to jest zamiennik ASashi
Odp: Kelpak [wiadomość #29198 (odpowiedź na #29167) ] czw, 25 czerwiec 2009 21:48 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
fruity81 jest aktualnie niedostępny fruity81
Maniak
Kelpak,niesamowita ciekawostka Shocked to raczej nadaje się na warzywa,ziemniaki itp. Podejrzewam że nie ma to nic wspólnego z Asahi,lecz zaskoczyłeś mnie bo może warto przetestować na jabłoniach Smile to że nie ma rejestracji nie znaczy że jest złe Very Happy
Odp: Kelpak [wiadomość #29220 (odpowiedź na #29167) ] pią, 26 czerwiec 2009 10:36 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Gosc jest aktualnie niedostępny Gosc
Maniak
Chyba to jest bardziej podobne do Goemaru bo ma jkis wyciag z alg.
Odp: Kelpak [wiadomość #29298 (odpowiedź na #29167) ] sob, 27 czerwiec 2009 20:45 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Gosc jest aktualnie niedostępny Gosc
Maniak
Ile kosztuje ten kelpak na ha ? i czyjej to firmy ?
Kelpak sl [wiadomość #45006 (odpowiedź na #29167) ] czw, 02 wrzesień 2010 13:09 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
slawex jest aktualnie niedostępny slawex
Stały bywalec
Podobno jest duzo bardziej skuteczny od gomaru .
Orientuje sie jaka jest jego cena ? Stosowal ktos na jablonie?
Odp: Kelpak sl [wiadomość #45014 (odpowiedź na #45006) ] czw, 02 wrzesień 2010 14:11 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
SlawekS jest aktualnie niedostępny SlawekS
Maniak
Nie dość, że podobno, to jeszcze bardziej skuteczny Razz

Zaciekawiłeś mnie i trochę poszperałem. Cena to około 35zł/litr.

Porównując do całej palety środków z tej grupy na rynku, cena bez rewelacji, chyba aktualnie tańszy od Goemaru, ale są jeszcze tańsze.

Razi gołość preparatu, całkowity brak innych składników które przydają się drzewom w okresie jego stosowania, ale wkońcu polecają na warzywa i zboża.

Gaunek alg trochę inny niż w większości preparatów, metoda pozyskiwania z tego co pamiętam ta sama co Goemaru.

Ukierunkowany na auksyny i cytokininy. Ale dlaczego miałby być skuteczniejszy od rywali to nie wiem??

Badań na owocach brak, z tego co kiedyś udało mi się znaleźć, nasi południowi sąsiedzi testowali go na pomidorach. Wyniki nie odbiegały od drugiego preparatu testowanego równocześnie, czy też od polskich testów podobnych preparatów.
Odp: Kelpak sl [wiadomość #45088 (odpowiedź na #29167) ] sob, 04 wrzesień 2010 16:38 Przejdź do poprzedniej wiadomości
slawex jest aktualnie niedostępny slawex
Stały bywalec
napisalem podobno bo znalazlem jakas wypowiedz na forum jakims rolnym i tam ktos napisal ze stosowal na jablonie i z bardzo dobrym rezultatem, co do ceny skawekS podopwiedz imiennikowi co w miare dobrego stosujesz -a taniego z typu nawazow odp- gomarowi ?? A W kelpaku pisze ze ma bardzo duza zawartosc auksyn i cytokinin a wiadomo ze hormony najwiekszy wplyw maja na wszelki wzrost Razz nawet strag meni o tym wiedza Laughing moze inne hormony biora ale biora by urosnac.
Poprzedni wątek:nawóz fosforowy
Następny wątek:Slippa
Idź do forum:

[ RSS (XML) ] [ ]