A ja byłem w czwartek i towaru było bardzo dużo!!! I takich cen absolutnie nie było, wywoławcze to 25zł za bardzo ładne jablko, gro jabłek jest w cenie 20-22zł. Cały czas króluje Cortland na placu.
Giełda Sandomierz dzisiaj;
Oprócz "handlarzy" w pierwszej linii, było zaledwie 5 samochodów z towarem.
Jeden powiedział 22 zł za Jonagoreda z przechowalni.
Jadąc autem termometr pokazywał -16 do -19 stopni o 8-ej rano.
Jaka cena teraz na Broniszach jabłka +8 Szampion, Rubin i Jonagored, lub inne czerwone ???
Giełda Sandomierz dzisiaj, w drugiej linii ze 20 samochodów z towarem:
Koło giełdy termometr w osobówce pokazywał -12 ; -14 stopni
Podam ceny jabłek z chłodni.
Red Jonaprince dość ładny ale nie "bomba" 25 zł
Rubin taki +7: +7,5 24zł
Szampion ledwo 7cm 16-18zł
Ponawiam pytanie;
Jaka cena na Broniszach, czy innych giełdach z chłodni odmian: Szampion, Jonagored, Rubin (Bohemia) w kalibrze +8 cm ???
kolego dochtur mógłbyś podac ceny jeszcze jonagoreta,decosty,elizy z sandomierza?? jeśli oczywiście sa Ci znane:)
Sam wiesz, że jak jest tak mało aut z towarem ceny nie w pełni odzwierciedlają sytuację:
Jonagored +75;+80 21-22 zł wyglądał na przechowalnię
Elise ładna ale z przechowalni +75 19-20 zł
Dzieki za informacje,troche mi to sytuacje rozjasniło,Bo ze słyszenia to juz różności słyszałem. wiem własnie że ten mróz to ceny musze przyznac trudne do okreslenia;)
2 poniedziałki do tyłu była promocja w Biedronce przez 3 dni !!!
Cena 1,95 zł/kg. w Sandomierzu był to Szampion z chłodni.
Po tej ofercie cena 2,99 zł/kg za to samo jabłko...
Byłem ostatnio w supermarkecie ,,Żabka''.....I co tam zobaczyłem przechodzi ludzkie pojęcie! Widzałem jabłko ,,Mutssu'' i ,,Kosztelos'' w cenie 2,49 zł/kg i jabłko Early Genewa w cenie 2,59 zł/kg
No nie.... Teraz jedna rzecz juz całkiem mnie rozwaliła Co powiecie o jabłku Close w trzeciej dekadzie marca? To jabłko tym razem spotkałem przy przydrożnym straganie. Owy Close wyglądał mi na.....Idareda Cena jaką chciał facet wynosiła 3,99 zł/kg
Całkiem możliwe . Zrobię dygresję:
Znam gościa, który przetrzymuje gruszkę Favoritkę w KA do lutego i co roku nie ma żadnego problemu ze sprzedażą owoców..
A tak na poważnie... znam takich producentów, którzy np. wybarwionego Idareda sprzedają za Galę Must Jakie ceny jabłek na Broniszach ??? Jak zejście towaru ???
To tak samo jak raz znany mi sadownik wykręcił niezły numer z..... Idaredem .Przychodzi do niego handlarz i pyta się co to za jabłko.On odpowiada,że to Fiesta To ten handlarz mówi ,,Dawaj Pan 10 skrzynek''. Następnego dnia znowu przychodzi i mówi ,,Dawaj ile masz tych jabłek!Bo mużyny na giełdzie je strasznie biorą za wysoką cenę'' A mówią,że jabłko Idared to taki badziew..... A jednak....
Dzisiaj w jednym z mniejszych sklepów samoobsługowych w Sandomierzu widziałem odmianę "PIROS" za 2,79 zł/kg. W rzeczywistości na półce był wymieszany Idared z Elizą...
Jawnie wprowadzają klientów w błąd!!!
Ponawiam pytanie: Jakie ceny za czerwone odmiany na Broniszach i jak z popytem ???
Może dzisiaj po południu będę przejazdem na giełdzie w Sandomierzu to podam notowania cenowe...chociaż aura................... nie sprzyja dzisiaj spacerom.
Giełda Sandomierz dzisiaj po południu:
Na placu z jabłek głównie Idared, jego cena 18-20 zł
Szampion chłodni ładny +8 25zł
Jonagored 20-24 zł
Sporo jest też Elise z przechowalni 20 zł. Z chłodni 22-23zł. Kaliber +7, lub +7,5
Miał facet dwójki (chociaż dla Mnie było to p.w.) różnych odmian z z chłodni KA po 15-16 zł