Zamierzam kupić opryskiwacz z okrągłym wentylatorem. Myślałem tifone vento. Czy ktoś na forum posiada taki opryskiwacz??? Martwi mnie że ma jeden bieg wentylatora. Cena netto 25tys. Co o tym myślicie???
Człowieku!!!! Pięć tematów niżej masz temat ,,opryskiwacze Tifone" - nie możesz troszkę poczytać???? zaśmiecasz forum istniejącymi tematami tam trzeba był zadać to pytanie!
Czy warto jest kupic opryskiwacz tifone storm z elektrokinetyka ??Czy ktos moze posiada taki opryskiwacz i widzi roznice pryskajac z elektrokinetycznymi dyszami w pokryciu lisci i jablek czy rzeczywiscie jest tak pokrywane ciecza jak na ulotce reklamowej??
Niestety nie mam takiego opryskiwacza ale na twoim miejscu nie zastanawiałbym się, ponieważ opryskiwacz z systemem elektrostatycznym daje nieporównywalnie lepszy efekt pokrycia roślin przy znacznie mniejszym wydatku cieczy roboczej. O ile się nie mylę taki system jako pierwsza w swoich opryskiwaczach zastosowała włoska firma Martignani pod nazwą KWH z czego słynie do dziś.
Z tego co wiem to już ponad 30 lat temu była znana ta technologia i jakoś do tej pory się za bardzo nie przyjęła. A to ze dziś nie którzy chwalą to jako zaleta to jest to tylko taka reklama a reklamy jakie są każdy chyba wie.
Sorry sandvik ale ja nie robię reklamy tylko opieram swoje przekonania na wiedzy, że dany opryskiwacz posiada układ elektrostatyczny, a jeśli się wie jak taki układ działa i jakie daje efekty oraz oszczędności to jego wybór takiego sprzętu powinien być oczywisty, no chyba że producent robi nas w konia i system nie działa
byłem ostatnio i obejrzałem vento ale to zabawka na placu stały ze trzy do naprawy więc to mówi samo za siebie nie wiem jak z resztą czy też się tak sypią
Witam szanowne grono.
Czy orientuje się może ktoś w cenie opryskiwacza Tifone Storm 1500 z elektrostatyką? Czy cena jest choć trochę porównywalna z Agrolą Optimum? Tzn. o ile jest droższy
Storm 1500 z przystawką 32AP to koszt 57 949 PLN brutto plus 3 050 PLN za elektrozawór ARAG - cennik Tech-Sadu, który otrzymałem jakiś miesiąc temu. pozdrawiam
tifona z kolumna beczka 2100 z elektrostatyką na dyszlu łamanym z wałkiem cena z przed tygodnia 75000 brutto. PARANOJA takie pieniądze a takie tandetne wykonanie.
mam cennik przed sobą i kwota 57 000 jest kwotą brutto. Zastawiałem się nad Storm 1000 32AP ale wybiorę jednak Dragone Athos T 900mm, którą również mają w Tech-Sadzie. pozdrawiam
ginter22 napisał(a) dnia śro, 24 listopad 2010 01:42
Czy warto jest kupic opryskiwacz tifone storm z elektrokinetyka ??Czy ktos moze posiada taki opryskiwacz i widzi roznice pryskajac z elektrokinetycznymi dyszami w pokryciu lisci i jablek czy rzeczywiscie jest tak pokrywane ciecza jak na ulotce reklamowej??
Ta elektrokinetyka to racze taka tylko reklama ( zresztą jak już wcześniej pisałem) a sprawa wygląda tak ze aby te krople się na elektryzowały i spełniły swoja funkcje muszą być bardzo małe a takie krople niestety bardzo podatne na znoszenie wiec opryskiwanie sadu nawęt jak jest lekki wiaterek nie ma sensu a jeżeli będziemy opryskiwacz w dzień bez wieczny to zakup takiego opryskiwacza mija się z celem bo w taka pogodę to i zwykłą agrola się dobrze do opryska drzewa. A dodam jeszcze ze aby te na elektryzowane krople zostały przyciągnięte przez liście i zawiązki muszą się znajdować co najwyżej 1-2cm od liścia i zawiązku. Ta technika świetnie się sprawdza w laboratoriach a w warunkach polowych jest po prostu mało skuteczna.
tifone storm sprzedałem ok miesiaca ale tak co do stormow to sie kolego zastanow po 1 plastikowa beczka po 2 na polske szły inne wersje gorsze wykonanie po 3 elektrozawory kto sie nie zna to powie ze to elektryka i sie psuje od kiedy zaczalem sprowadzac opryskwiacze nikt jeszcze nie przyszedl i powiedzial ze te elektrozawory to g.... ja jestem zadowolony pozdrawiam
Stormy mają wydatek max około 66 000 m3 tak przynajmniej pisało na beczce
Ogólnie bardzo dobra przystawka bo ma płynną regulację kąta łopat i to jest wielki +