użytkownik: Gość | logowanie
Strona główna » Forum Sadownicze Portalu - sadownictwo.com.pl » Pozostałe tematy sadownicze » Powszechny ??? spis rolny  (1) 1 Głosów
Odp: Powszechny ??? spis rolny [wiadomość #45648 (odpowiedź na #45406) ] pon, 20 wrzesień 2010 09:35 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Gosc jest aktualnie niedostępny Gosc
Maniak
Jan54 napisał(a) dnia pon, 13 wrzesień 2010 09:42

z internetowego forum

"...Obecny spis łamie prawoIP: *
Gość: spisany 13.09.10, 08:09 Odpowiedz
Obecny spis łamie prawo , jest punkt w którym należy podać dane osób(PESEL) mieszkające z rolnikiem . Ochrona danych osobowych nie pozwala na posługiwanie sie przez osoby trzecie danymi innych osób np. domowników .Praktyka przypomina hasło ''zabierz babci dowód '' aby się spisać .

Bzdura, nie ma takiego wymogu. Ankieta dot. osób mieszkających z użytkownikiem (rolnikiem) nie narzuca obowiązku wypełniania pola PESEL. Jedyny wymagany w ankiecie PESEL, to PESEL osoby użytkującej ziemię, czyli (najczęściej) rolnika.

Jan54, spisywali cię już? Odmówiłeś?

PS. Dodam do powyższego treść artykułu z ustawy o statystyce publicznej i objęcia gromadzonych danych tajemnicą statystyczną, a tym samym zagwarantowania, że instytucje trzecie nie będą mogły wykorzystać tych danych przeciwko rolnikowi:

Art. 38. 1. Nie mogą być publikowane ani udostępniane dane jednostkowe uzyskane w badaniach statystycznych statystyki publicznej.
2. Nie mogą być publikowane ani udostępniane uzyskane w badaniach statystycznych statystyki publicznej informacje statystyczne możliwe do powiązania i zidentyfikowania ich z konkretną osobą oraz dane indywidualne, charakteryzujące wyniki ekonomiczne działalności podmiotów gospodarki narodowej prowadzących działalność gospodarczą, w szczególności jeżeli na daną agregację składa się mniej niż trzy podmioty lub udział jednego podmiotu w określonym zestawieniu jest większy niż trzy czwarte całości.

[Uaktualnione dnia: pon, 20 wrzesień 2010 09:58] przez Moderatora

Odp: Powszechny ??? spis rolny [wiadomość #45651 (odpowiedź na #44532) ] pon, 20 wrzesień 2010 10:27 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Maniak
Ja juz jestem po spisie
w piątek była miła młoda pani
powiedziałem jej ze nie biorę udziału w takich bezsensownych działaniach jak ten spis
-odpowiedziała ze w takim razie będzie musiała powiadomić o tym gmine
- ja na to ze niech powiadamia kogo zechce jeśli musi
i miło się pożegnaliśmy

To na razie tyle ,czy będzie jakiś ciąg dalszy - nie wiem ,ale nie sądzę aby był
Napisze tutaj jak to się skończyło

[Uaktualnione dnia: pon, 20 wrzesień 2010 14:43] przez Moderatora

Odp: Powszechny ??? spis rolny [wiadomość #49777 (odpowiedź na #44532) ] wto, 04 styczeń 2011 20:17 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Maniak
no i jak dotąd cicho i jest "po sprawie "
jak zwykle chłopów nastraszyli a chłop po swojemu zełgał ale dla świętego spokoju w spisie uczestniczył
Odp: Powszechny ??? spis rolny [wiadomość #49935 (odpowiedź na #49777) ] pią, 07 styczeń 2011 17:47 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
lajkonik jest aktualnie niedostępny lajkonik
Stały bywalec
Panie Janie54 że ten spis to jedna wielka ściema to się zgadzam
tylko nieuczestnictwo pojedynczych osób w nim nie nawiele się zdało tutaj potrzebny był powszechny bojkot a GUS chciał spisać tylko tych najlepszych żeby odpowiednio statystykę ustawić.Do mnie rachmistrz przyszedł na końcu sam oświadczył że jestem ostatni do spisania we wsi,o żadne dochody mnie nie pytał i ciekawa rzecz wiedział jakie maszyny mam w gospodarstwie.Wszystko
byłoby dobrze tylko sęk w tym że wczoraj dwóch moich znajomych oświadczyło że ich nikt nie spisywał.Co do samych wyników spisu to nie chcę wyrywać się przed szereg ale poziom wzrostu zamożności rolników od ostatniego spisu może nas bardzo zadziwić.
Odp: Powszechny ??? spis rolny [wiadomość #50177 (odpowiedź na #44532) ] wto, 11 styczeń 2011 13:42 Przejdź do poprzedniej wiadomości
Maniak
lajkoniku a wiec spis dopiero nam uzmysłowi jak nam jest dobrze Laughing jak jestesmy bogaci , bez niego nigdy bysmy tego nie zauważyli ..
Ja zawsze powtarzam znajomym aby ogladali telewizje bo tam dowiedzą sie jak im jest dobrze z tymi unijnymi doplatami
inaczej za cholere tego nie zauwazą
Poprzedni wątek:Świece dymne - tematy połączone
Następny wątek:Nowy Instytut Ogrodnictwa
Idź do forum:

[ RSS (XML) ] [ ]