|
|
|
|
|
|
|
|
| Odp: Opryskiwacz Lochmann Plantatec [wiadomość #55450 (odpowiedź na #42440) ] |
wto, 12 kwiecień 2011 21:15   |
|
|
Witam. W ostatnim naborze PROW złożyłem wniosek na opryskiwacz Lochmann z kolumną RAS 15/90 Q i do tego ciągnik Landini Mistral DT55 54km w sumie to samo co new holland i mam pytanie czy ten ciągnik da rade z tym lochmanem?
|
|
|
|
|
|
|
| Odp: Opryskiwacz Lochmann Plantatec [wiadomość #57138 (odpowiedź na #57115) ] |
czw, 05 maj 2011 21:17   |
|
|
Trochę się rozpędziłeś z tym wentylatorem kolego Dafekcs z tego co mi wiadomo to jeśli chodzi o kolumne z tradycyjnym ciągiem to Lochmann jest nie powatarzlny (firma PETTA GB robi coś podobnego) bo jeśli chodzi o otwrotny ciąg kolumna Lochmanna do złudzenia przypomina tą ze Steinera. A Fabbiani to samo co Dragone i nasz pilmet duet tylko beczka, rama i pompa inne. A jeśli chodzi o Felimpex to wiadomo że sobie zastrzegli prawo na wyłączność a swoje sprzęty cenią jak szczere złoto.
|
|
|
|
|
| Odp: Opryskiwacz Lochmann Plantatec [wiadomość #57211 (odpowiedź na #57182) ] |
pią, 06 maj 2011 22:47   |
|
|
Kolego Dafekcs odnośnie wentylatorów ile może kosztować nowy wentylator taki jak w lochmannie o średnicy 80cm. A tak w ogóle to ciekawe kto pierwszy wpadł na pomysł zrobienia kolumny?
[Uaktualnione dnia: pią, 06 maj 2011 22:49]
|
|
|
|
|
|
| Odp: Opryskiwacz Lochmann Plantatec [wiadomość #57742 (odpowiedź na #42440) ] |
pią, 13 maj 2011 09:11   |
|
Myślę że 2812 to i na pierwszym biegu będzie się pocił chyba że zmniejszysz kąt łopat. Opinia niektórych osób mówiąca że Lochmann potrzebuje mniej mocy to MIT. Oczywiście stosunek wydatku powietrza do poboru mocy na pewno wychodzi korzystniej niż np. w Agroli. A propos dyszli ten standardowy pod belkę lekko zachodzi a łamany kopiuje ślady ciągnika. Obawiam się że może kosztować nawet 55tyś.
|
|
|
|
|
| Odp: Opryskiwacz Lochmann Plantatec [wiadomość #57803 (odpowiedź na #57775) ] |
sob, 14 maj 2011 13:03   |
|
Sądzę że to MIT z własnych doświadczeń i obserwacji innych osób mających ten opryskiwacz. Biorąc pod uwagę duży wydatek powietrza to wiadomo że z czegoś to się musi wziąć. Ale nikt mi nie wmówi że ciągnik z Lochmannem ma lekko.
|
|
|
|
| Odp: Opryskiwacz Lochmann Plantatec [wiadomość #57819 (odpowiedź na #42440) ] |
sob, 14 maj 2011 21:43   |
|
|
Przystawka Q czyli kolumna z tradycyjnym ciągiem tak samo obciąża ciągnik jak ta bez kolumny ponieważ różnią się tylko tym że Q ma nadbudówke z blachy. A ten wysoki maszt to jak pisał kolega MABU2 samoróbka z Holandii.
|
|
|
|
| Odp: Opryskiwacz Lochmann Plantatec [wiadomość #57827 (odpowiedź na #42440) ] |
sob, 14 maj 2011 23:23   |
|
|
A co ma takiego ciekawego Tifone, Mitterer, Munckhof, Hardi skoro są tak samo drogie. Co jest takiego ciekawego w Pilmecie duet czy Agroli optimum że kosztuje ok.35 tyś. A co ma takiego Audi że nie kosztuje tyle Ford czy Renault.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|