użytkownik: Gość | logowanie
Strona główna » Forum Sadownicze Portalu - Mechanizacja » Mechanizacja sadownictwa » Jaki dostawczak najlepszy? Zapraszam do dyskusji.
Odp: Jaki dostawczak najlepszy? Zapraszam do dyskusji. [wiadomość #50937 (odpowiedź na #50936) ] nie, 23 styczeń 2011 22:50 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
zapor21 jest aktualnie niedostępny zapor21
Początkujący
jeśli chodzi o lt to proponuje 109km nie do zajechania sprzęt... mocy w zupełności wystarczy nawet na 2 tony ładunku... oczywiście starsza wersja nie craftery... pozdro
Odp: Jaki dostawczak najlepszy? Zapraszam do dyskusji. [wiadomość #50939 (odpowiedź na #50937) ] nie, 23 styczeń 2011 22:57 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
cowboy jest aktualnie niedostępny cowboy
Zaawansowany
zapor21 napisał(a) dnia nie, 23 styczeń 2011 10:50

jeśli chodzi o lt to proponuje 109km nie do zajechania sprzęt... mocy w zupełności wystarczy nawet na 2 tony ładunku... oczywiście starsza wersja nie craftery... pozdro

tak jak zapor21 napisal jak masz kupowac VW LT35 to tylko z silnikiem 2.5 TDI 109KM ten z 2.8 ma same wady;
wieksze spalanie krotsza zywotnosc skrzyni biegow walu mostu ,sprzegla bardzo drogie czesci.
Odp: Jaki dostawczak najlepszy? Zapraszam do dyskusji. [wiadomość #50977 (odpowiedź na #50939) ] pon, 24 styczeń 2011 21:51 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
mistrz jest aktualnie niedostępny mistrz
Zaawansowany
W lt chyba do 2004 roku był problem z wałem korbowym który się urywał
Odp: Jaki dostawczak najlepszy? Zapraszam do dyskusji. [wiadomość #51004 (odpowiedź na #50977) ] wto, 25 styczeń 2011 16:43 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
lukasz3502 jest aktualnie niedostępny lukasz3502
Nowy
mistrz napisał(a) dnia pon, 24 styczeń 2011 09:51

W lt chyba do 2004 roku był problem z wałem korbowym który się urywał

W Mojej okolicy jezdzi kilkanascie LT-35 2.5 TDI i pierwszy raz slysze ze LT rwie waly Shocked . Chyba to jakies pojedyncze przypadki.
Odp: Jaki dostawczak najlepszy? Zapraszam do dyskusji. [wiadomość #51012 (odpowiedź na #2397) ] wto, 25 styczeń 2011 20:10 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
luks21 jest aktualnie niedostępny luks21
Zaawansowany
Ja i znajomi chwalą sobie LT, dużo bardziej niż sprintera naprzykład, Iveca też podobno są niezłe
a o zrywanie wału w LT też się nie spotkałem
pozdrawiam
Odp: Jaki dostawczak najlepszy? Zapraszam do dyskusji. [wiadomość #51021 (odpowiedź na #2397) ] wto, 25 styczeń 2011 21:48 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Kunegunda jest aktualnie niedostępny Kunegunda
Stały bywalec
panowie nie wiem co powiecie ale ml/ój sąsiad ma hurtownie sprzętu monterskiego i mówił że lt w porównaniu ze sprinterami to są gorsze bo silniki krócej wytrzymują niż w sprinterach fakt że blachy mają mocniejsze niż w sprinterach ale co do silników to opinię miał konkretną. Mianowicie co do silnika 2,5TDI ja mam sprintera 2,3D bez turbiny i na trasie 3t na pace i na liczniku 100-120km/h przy spalaniu poniżej 9l/100km
Odp: Jaki dostawczak najlepszy? Zapraszam do dyskusji. [wiadomość #51026 (odpowiedź na #51021) ] wto, 25 styczeń 2011 23:21 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Zaawansowany
Kunegunda napisał(a) dnia wto, 25 styczeń 2011 09:48

panowie nie wiem co powiecie ale ml/ój sąsiad ma hurtownie sprzętu monterskiego i mówił że lt w porównaniu ze sprinterami to są gorsze bo silniki krócej wytrzymują niż w sprinterach fakt że blachy mają mocniejsze niż w sprinterach ale co do silników to opinię miał konkretną. Mianowicie co do silnika 2,5TDI ja mam sprintera 2,3D bez turbiny i na trasie 3t na pace i na liczniku 100-120km/h przy spalaniu poniżej 9l/100km

Blacha w sprinterze jak i w lt-ku jest taka sama ogniska korozji widac juz po 2 latach oczywiscie jak auto jest garazowane i w zimie odwiedza myjnie to dluzej wytrzyma. Jesli chodzi o silniki to lt35 2,5 TDI i sprinter 312/412 maja podobna wytrzymalosc z palcem w tylku zrobia ponad 500tys km. sprintery 311/313/316 troszke bardziej awaryjne glownie chodzi o pompowtryski ale tez daja rade. Zeby tylko te nowe Craftery/Sprintery byly tak wytrzymale jak te stare pozdrawiam Very Happy

Jako ciekawostke moge powiedziec ze pewna firma z pod Lublina przejechala 416 ponad milion kilometrow!!!!!

[Uaktualnione dnia: wto, 25 styczeń 2011 23:24]

Odp: Jaki dostawczak najlepszy? Zapraszam do dyskusji. [wiadomość #51031 (odpowiedź na #2397) ] śro, 26 styczeń 2011 09:28 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Kunegunda jest aktualnie niedostępny Kunegunda
Stały bywalec
Prawda że sprintery 312 tj 2,9TDI nie do zdarcia jechałem busem co ludzi przewoził i rozmawiałem z kierowcą który pokazał mi że miał na liczniku ponad 900tys. mało tego mówił że wczoraj jeszcze ściągał z trasy ponad 100km jakiegoś nowego busa z firmy ale marki nie pamiętam.
Odp: Jaki dostawczak najlepszy? Zapraszam do dyskusji. [wiadomość #51083 (odpowiedź na #2397) ] czw, 27 styczeń 2011 12:12 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
alicja13 jest aktualnie niedostępny alicja13
Początkujący
Dziekuję bardzo za odpowiedzi i jeszcze zapytam o takie dobrodziejstwo jak klima w busie ,czy sobie chwalicie i czy używacie? A może ktoś ma busa chłodnie i wypowie się czy warto zainwestować(chodzi mi transport w upalne dni miękkich i śliwek na rynek hurtowy prawie 90km,czas jazdy czasem nawet bite 2h)
Odp: Jaki dostawczak najlepszy? Zapraszam do dyskusji. [wiadomość #51092 (odpowiedź na #51083) ] czw, 27 styczeń 2011 14:51 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Zaawansowany
alicja13 napisał(a) dnia czw, 27 styczeń 2011 12:12

Dziekuję bardzo za odpowiedzi i jeszcze zapytam o takie dobrodziejstwo jak klima w busie ,czy sobie chwalicie i czy używacie? A może ktoś ma busa chłodnie i wypowie się czy warto zainwestować(chodzi mi transport w upalne dni miękkich i śliwek na rynek hurtowy prawie 90km,czas jazdy czasem nawet bite 2h)

Klima w busie to rozpusta Very Happy zartuje hhehe super sprawa w upalne dni polecam warto doplacic i kupic busa z klima oczywiscie znajda sie osoby ktorym moze przeszkadzac chlodne powietrze Razz ja osobiscie nie wyobrazam sobie jazdy autem bez klimy. Fajnie jest jak masz ABS/ASR/ESP bardzo pomaga w zimie wiadomo LT i Sprintery maja naped na tyl, co do chlodni niech sie inni wypowiedza.

Odp: Jaki dostawczak najlepszy? Zapraszam do dyskusji. [wiadomość #51095 (odpowiedź na #2397) ] czw, 27 styczeń 2011 15:35 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Kaban jest aktualnie niedostępny Kaban
Stały bywalec
Nie wyobrazam sobie busa bez klimy, zmeczenie daje sie duzo mniej we znaki przy dlugich trasach a w upalne dni to w ogole nie do pojecia. Najlepiej jak klima jest automatyczna wtedy ryzyko przeziebienia spada. Co do chlodni tez sie nie wypowiem bo nie mam i jeszcze nie mialem. Mam blaszaka wyizolowanego styropianem. ABS to dla mnie tez standard, ASR koniecznie dla Sprinterow i LTkow bo bez tego z mokrej trawy nie mozna ruszyc a ESP czasem mnie wkurza, bo zima po poslizgu trzeba bardzo mocno zwolnic zanim przestanie dzaialac, ale generalnie tez dobrze ze jest. Ale mam tez skrzynie polautomatyczna - moze stad te ustawienia ESP??? Pozdrawiam Kaban.
Odp: Jaki dostawczak najlepszy? Zapraszam do dyskusji. [wiadomość #51096 (odpowiedź na #51095) ] czw, 27 styczeń 2011 15:55 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Marekvp jest aktualnie niedostępny Marekvp
Zaawansowany
A ja tam Kaban z łatwością mogę sobie wyobrazic busa bez klimy.Ale cóż ...to pewnie kwestia wyobraźni...Jeśli wiesz do czego piję...
A co do chłodni.Agregat świetna rzecz najlepiej dwuzakresowy chłodząco-grzejący.Ale trzeba też liczyc się z tym że chłodnie są cięższe od innych skrzyń ładunkowych i trochę ubywa z ładowności.No i owoce zbyt mocno schłodzone wyjęte z chłodni na placu niestety będą się robic mokre

[Uaktualnione dnia: czw, 27 styczeń 2011 16:05]

Odp: Jaki dostawczak najlepszy? Zapraszam do dyskusji. [wiadomość #51098 (odpowiedź na #2397) ] czw, 27 styczeń 2011 16:39 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Kaban jest aktualnie niedostępny Kaban
Stały bywalec
Wiem, wiem, pewnie jak sie przesiade do ciagnika z radiem i klima to tez sie bede dziwil jak wytrzymalem tyle lat w 60-ce... Pozdrawiam Kaban.
Odp: Jaki dostawczak najlepszy? Zapraszam do dyskusji. [wiadomość #51165 (odpowiedź na #2397) ] pią, 28 styczeń 2011 19:17 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
ilek22Sandomierz jest aktualnie niedostępny ilek22Sandomierz
Stały bywalec
A co myslicie na temat Renault Master ze zwykłymi silnikami diesla 2,5 i 2,8 a co o DCI 2,5 ?
Odp: Jaki dostawczak najlepszy? Zapraszam do dyskusji. [wiadomość #51188 (odpowiedź na #51165) ] pią, 28 styczeń 2011 22:20 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
sadownik43 jest aktualnie niedostępny sadownik43
Nowy
2.8 to muł , ale nawet mocno przeciążony to 9 l./100km. , i blacha trochę lepsza niż w LT . 2.5 to już w ogóle nie jedzie . Bez sprężarki w dzisiejszych czasach trudno się jeżdzi.
Odp: Jaki dostawczak najlepszy? Zapraszam do dyskusji. [wiadomość #51199 (odpowiedź na #51188) ] pią, 28 styczeń 2011 23:29 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
mistrz jest aktualnie niedostępny mistrz
Zaawansowany
a co powiecie o nowych sprinterach i crafterach?
Odp: Jaki dostawczak najlepszy? Zapraszam do dyskusji. [wiadomość #51200 (odpowiedź na #51199) ] pią, 28 styczeń 2011 23:36 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Zaawansowany
hmmm Very Happy napewno po 100tys km czeka Cie "kastracja filtra cząstek stalych" "FAP" koszt ok 2-2,5tys zł (wycięcie mechaniczne tzn pozbycie sie srodka i zmiana programu oszukanie komputera by go nie widział) lub kupno nowego za ok 7 tys zł wtedy spaliny nie smierdza Very Happy nastepnie po 100 tys moze mniej czeka Cie wymiana linek od skrzyni biegow to normalka czy to bedzie sprinter czy crafter biegi bardzo ciezko wchodza praktycznie nie ma mozliwosci nieraz wrzucenia poszczegolnych biegow. Blacha niby ocynkowana z gwarancja 12 lata ale juz po 2-3 latach wychodza pierwsze ogniska korozji, a tak pozatym dobre auta Very Happy

dodam jeszcze by miec gwarancje na blache trzeba raz na pol roku udac sie do serwisu VW/Mercedesa na kontrole lakieru koszt ok 400zł Very Happy bez tego gwarancji nie ma Razz

[Uaktualnione dnia: pią, 28 styczeń 2011 23:40]

Odp: Jaki dostawczak najlepszy? Zapraszam do dyskusji. [wiadomość #51206 (odpowiedź na #2397) ] sob, 29 styczeń 2011 08:27 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Hektor990 jest aktualnie niedostępny Hektor990
Zaawansowany
http://www.sadownictwo.com.pl/index.php/forum/index.php/fa/2111/0/

• Załącznik: mmmmm.jpg
    (Rozmiar: 144.81KB, Pobrane 1243 razy)

Odp: Jaki dostawczak najlepszy? Zapraszam do dyskusji. [wiadomość #51207 (odpowiedź na #2397) ] sob, 29 styczeń 2011 08:28 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Hektor990 jest aktualnie niedostępny Hektor990
Zaawansowany
Co powiecie na Iveco Daily 50C17
Odp: Jaki dostawczak najlepszy? Zapraszam do dyskusji. [wiadomość #51218 (odpowiedź na #51165) ] sob, 29 styczeń 2011 12:26 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
szczypiorek jest aktualnie niedostępny szczypiorek
Stały bywalec
ilek22Sandomierz napisał(a) dnia pią, 28 styczeń 2011 07:17

A co myslicie na temat Renault Master ze zwykłymi silnikami diesla 2,5 i 2,8 a co o DCI 2,5 ?

Ja pośadam Movano to samo co master z silnikiem 2,8 i nie powiedziałbym że to muł 1600-1800 kilo ładunku i 120-130 leciutko kupiłem go jak miał 4 lata zrobiłem już nim prawie 200 tyś i wszystko ok a ma już ogólnie ponad 400 najechane zalewam go syntetykiem i zmieniam co 10 tyś bez dolewki blacha pierwsza klasa zero rdzy , świetne zawieszenie wygodne fotele lepsze jak w LT.Tanie części, prawie bezawaryjny.Zamierzam go zmienic i też na Movano Very Happy

http://www.youtube.com/watch?v=Faut0rSheTk&feature=relat ed
Odp: Jaki dostawczak najlepszy? Zapraszam do dyskusji. [wiadomość #51240 (odpowiedź na #51218) ] sob, 29 styczeń 2011 18:35 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Radzio2 jest aktualnie niedostępny Radzio2
Początkujący
Witam
Co myślicie o Movano 2,5 CDTI?

Pozdrawiam
Odp: Jaki dostawczak najlepszy? Zapraszam do dyskusji. [wiadomość #51311 (odpowiedź na #2397) ] nie, 30 styczeń 2011 17:16 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
ilek22Sandomierz jest aktualnie niedostępny ilek22Sandomierz
Stały bywalec
Kolego szczypiorek,a jak ze spalaniem w tych silnikach i z którego roku masz tego Movano??
Pozdro!
Odp: Jaki dostawczak najlepszy? Zapraszam do dyskusji. [wiadomość #51333 (odpowiedź na #51311) ] nie, 30 styczeń 2011 20:04 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
szczypiorek jest aktualnie niedostępny szczypiorek
Stały bywalec
Movano jest z 2001 roku spalanie pod obciążeniem w granicach 9 L w zależności od ciężaru czasem się zdarza że targa ponad 2 tony wtedy około 10 L na setke

[Uaktualnione dnia: nie, 30 styczeń 2011 20:08]

http://www.youtube.com/watch?v=Faut0rSheTk&feature=relat ed
Odp: Jaki dostawczak najlepszy? Zapraszam do dyskusji. [wiadomość #69922 (odpowiedź na #2397) ] nie, 29 styczeń 2012 11:40 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
tobiasz jest aktualnie niedostępny tobiasz
Początkujący
po przeczytaniu wątku widze ze kazdy chwali swoje. ja terz tak zrobie. mam sprintera 2001 cdi. 130 koni. jeżdze nim 8 lat. ne robiłem przy nim nic. przy 100 skrzynkach dórek nie widzi. bardzo mało pali. a na pusto to osobówki wymiekają. blachy nie jest tak zle. jak weszły tdi to wszyscy mówili ze nie ma to jak kaczki jak weszły cdi to ze tdi bezawaryjne a teraz bo mineło już ponad 10 lat od kiedy wypućcili cdi mówią ze są super. znajomi mają iweka fiaty - i ciągle coś stuka puka. u nas wieszość sadowników tylko mietki preferuje i nie słyszałem żeby ktoś narzekał. mój mam mało najechane i może temu to zadowolenie 125 tyś. mimo to chce go wymienić w tym roku i na nic nie partze tylko na nowego sprintera bo poco kombinować jak jet człowiek zadowolony... pozdrawiam i życze trafnych wyborów...
Odp: Jaki dostawczak najlepszy? Zapraszam do dyskusji. [wiadomość #69939 (odpowiedź na #69922) ] nie, 29 styczeń 2012 15:56 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
patikot3 jest aktualnie niedostępny patikot3
Początkujący
Ja od 2006 roku używam w firmie i w gospodarstwie VW lt 35 tdi, jezdzi naprawdę dużo aktualnie ma coś około 320 tyś i nic poważnego się zanim nie działo, najpoważniejsza była wymiana chłodnicy (nie pamiętam z jakiego powodu), i kiedyś kierowca postanowił umyć go w środku karcherem no i komputer się spalił...nowy to był koszt chyba 1000 zł. Silnik jest naprawdę dobry, trochę gorzej z karoseriom zaczyna rdza już go poważnie zżera. Klima jest lecz wiadomo włącza się i zachwile tżeba wyłączyć bo jest jak na syberii. W 2008 kupiłem mowego peugota boxera najdłuższego lecz nie najwyższego. Po przesiadce z LT to był szok Shocked (lt mam nadal) w kabinie cichutko, dobra klima, prowadzi się jak osobowy, potrafił jechać 160 z 3 tonami ładunku. Kiedyś samochód się zakopał i spadła jakaś tam linka od zmiany biegów i utknął na jakimś nie wiadomym biegu, póżniej spaliło się sprzęgło. To była najpoważniejsza jego naprawa. Więc jeśli ktoś potrzebuje dobrago silnego i mało awaryjnego busa polecał bym VW.
Odp: Jaki dostawczak najlepszy? Zapraszam do dyskusji. [wiadomość #69952 (odpowiedź na #2397) ] nie, 29 styczeń 2012 18:28 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
yanodark jest aktualnie niedostępny yanodark
Zaawansowany
Widzę że większość tutaj ma Sprintery i LT35.Teraz jestem w posiadaniu fiat ducato2.5 tdi i całkiem przyzwoite auto 350000 przebiegu turbo nowe,spalanie ok 10l z ładunkiem 120skrzynek.Jeśli chodzi o cenę to tańszego chyba nie ma,116km wystarcza i tanie części.Sprinter to2.9 tdi maszyna nie do zdarcia z tym silnikiem ,dużo pali.LT 2.5tdi oszczędny mocny,częste problemy z rozrządem trzeba pilnować terminu wymiany i to dokładnie.Blachy w obu słabe w porównaniu ducato w moim jest ocynk,chociaż nie wszędzie Confused
Odp: Jaki dostawczak najlepszy? Zapraszam do dyskusji. [wiadomość #69978 (odpowiedź na #69922) ] nie, 29 styczeń 2012 20:09 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
700320 jest aktualnie niedostępny 700320
Początkujący
Podstawowe pytanie jakie należało by zadać przy wyborze dostawczaka powinno dotyczyć jakie będzie jego przeznaczenie? Jeżeli mamy cały czas użytkować go jako środek do przewozu towarów o znormalizowanych gabarytach i wykorzystaniu całkowitej nośności ja bym stawiał na pojazd z typową ramą i zabudową typu kontener lub skrzynia oczywiście na bliźniaku. Zaletą takich pojazdów jest możliwość swobodnego manewrowania towarem na przestrzeni ładunkowej , bezproblemowe wykorzystanie przestrzeni ładunkowej, możliwość łatwego załadunku i rozładunku mechanicznego i duża sztywność pojazdu co przy poruszaniu po naszych najczęściej koślawych drogach daje dużo większe poczucie bezpieczeństwa. Wadą tego typu pojazdów są wyższe opory toczenia oraz opory areodynamiczne a co za tym idzie wyższe spalanie paliwa. Przy wykorzystywaniu dostawczaka jako środek transportu mieszany trochę do przewozu towaru, trochę do innych celów (przewóz pracowników na pole, drobne wyjazdy bez większego ładunku lepszy będzie furgon (blaszak). Większość tego typu pojazdów ma nadwozie samonośne dzięki czemu są lżejsze od wersji ramowych oraz bardziej opływowy kształt dzięki czemu mamy niższe zużycie paliwa i większe osiągi. Wadą tych pojazdów jest przestrzeń ładunkowa ograniczona nadkolami i skośnymi ścianami bocznymi oraz mniejsza sztywność pojazdu. Spróbujcie przeładować samonośnego blaszaka jeżeli stoi na nierównym podłożu i zamykać tylne drzwi. Do kolegi który ładuje 3 T na samonośnego Peugota i pomyka 160 km/h. Ja bym nie miał tyle odwagi wystarczy wyrwa w drodze, konieczność nagłego hamowania lub ominięcia przeszkody a z nówki może być zwitek blach. Zdarzało mi się jechać samochodem z firmową homologacją do 3,5 T przeładowanym do 3 - 3,5 T ładunku, ale takiej odwagi do rozpędzania nigdy nie miałem a kilka stresowych sytuacji na drodze bywało i dzięki temu że przy przeładowaniu pojazdu staram się nie przekraczać 90 km jeszcze mogę to pisać. Jeździłem do tej pory chyba sześcioma różnymi busami obecnie od trzech lat wynalazkiem Nissan Cabstar. Zaletą w tym samochodzie jest podnoszona kabina tak jak w dużych ciężarówkach - łatwy dostęp do silnika, oraz bardo dobra manewrowość w stosunku do długości przestrzeni ładunkowej w moim przypadku jest to 4,8 m ale długa paka potrzebna mi była do innych rzeczy. Wady tego pojazdu poza drogim serwisem nie wiem bo od trzech lat jak go przyprowadziłem z salonu to tą kabinę podnoszę tylko jak ktoś chce zobaczyć łatwość dostępu do silnika. A jest jedna zużycie paliwa dość wysokie 14-15 L/100 km ale przy kontenerze 2x2x4,8 ciężko będzie zejść niżej no i te boczne podmuchy wiatru.
Odp: Jaki dostawczak najlepszy? Zapraszam do dyskusji. [wiadomość #70007 (odpowiedź na #2397) ] pon, 30 styczeń 2012 09:53 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
tomaszb2 jest aktualnie niedostępny tomaszb2
Nowy
Witam

Czy ktoś ma doświadczenie z silnikiem 1,9D bez Turbo w VW Transporter ?? Czy to jakoś jedzie i czy w ogóle jedzie? Very Happy

Znajomy sprzedaje w dość dobrym stanie za około 8 tys PLN. Auto ogólnie ok ale silnik wydaję mi się że za slaby chyba że ktoś takim powozi i może się wypowiedzieć Smile Będzie służy do przewozu paczek, spadów w niedużych ilościach plus inne przewózki jak to na wsi Smile

Czy kupi coś ciekawszego w tych pieniądzach??

Pozdrawiam

Tomek
Odp: Jaki dostawczak najlepszy? Zapraszam do dyskusji. [wiadomość #70033 (odpowiedź na #51165) ] pon, 30 styczeń 2012 13:54 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
idallia jest aktualnie niedostępny idallia
Początkujący
ilek22Sandomierz napisał(a) dnia pią, 28 styczeń 2011 07:17

Mam Mastera z 98 roku ( kupiony jak miał pół roku) więc praktycznie mam go od nowości. Silnik 2.8 T , jak dla mnie żaden inny bus nie może się równać tym modelem, jest praktycznie bezawaryjny, nigdy mnie nie zawiódł, ładuje na niego 105 do 150-150 klatek uniwersalek/plastików, a pod górkę redukuje do "trójki" i inne VV i Ltki tylko wąchają spalinki ledwo się tocząc Smile Ma u mnie dożywonią starość. Nowsze wersje mastera/movano to już nie jest to samo, wiele ma jakieś wady, a silniki dci są bardzo awaryjne.

Pozdrawiam
Odp: Jaki dostawczak najlepszy? Zapraszam do dyskusji. [wiadomość #70034 (odpowiedź na #2397) ] pon, 30 styczeń 2012 14:00 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
polaksrz jest aktualnie niedostępny polaksrz
Początkujący
Witam
u mnie od małego pracują Iveca
jak pamiętam jeszcze to mieliśmy daily 35-8 z 88r i służył 20 lat bez poważniejszych awarii od 2008 mam turbodaily 49-10 95r skrzynia 220x430 i ładunki do 5 ton się nie boi- woziłem tyle do chłodni do Sochaczewa jestem z Sandomierza te modele sprzed 2000 są naprawdę wytrzymałe. Pozdrawiam!
Odp: Jaki dostawczak najlepszy? Zapraszam do dyskusji. [wiadomość #70057 (odpowiedź na #70034) ] pon, 30 styczeń 2012 17:24 Przejdź do poprzedniej wiadomości
Jacekkk jest aktualnie niedostępny Jacekkk
Początkujący
Panowie a co myślicie o LT z 1993 roku:
http://allegro.pl/vw-lt-35-40-45-50-55-kontener-kat-b-3450dm c-super-i2059945643.html

Grzebałem na allegro i natknąłem się na ten ciekawy okaz.
Poprzedni wątek:Rębak - tematy połączone
Następny wątek:maszyny sadownicze z MCMS - tematy połączone
Idź do forum:

[ RSS (XML) ] [ ]