proszę o opinie użytkowników glebogryzarki sadowniczej podkoronowej z MCMS, jak przekładnia się sprawuje ?
a czy są glebogryzarki kuboty sadownicze podkoronowe ?
jeśli tak to gdzie można ja dostać ?
Witam,
tak sobie pomyślałem tylko nie wiem czy się uda... mianowicie przerobić glebogryzarkę unii grudziąc na boczną podkoronową. Po prostu dospawać boczne mocowania tak, aby połówka weszła pod koronę drzewa z wysięgnikiem, tzn. przedłużeniem ramion, bo z tego co mi wiadomo wałek może pracować tylko i wyłącznie pod kątem 25 stopni, chwilowo przy 45 stopniach. Zastosować do niej długi wałek i zdjąć zęby z jednej strony. Pracowałby na wiosnę po cięciu drzew, żeby nie grabić pozostałych małych gałązek. Czy ma to wogóle sens?
Witam.
Mam takie pytanie czy ktoś z was użytkuje glebogryzarkę z Bometu 160? Która była by lepsza ta z Bometu czy z Akpila? Miała by współpracować z ciągnikiem ursus c330m.
Witam.Jaką polecacie szerokość glebogryzarki podkoronowej z MCMS do rozstawy drzew 4 lub 4.5m -do wyboru 100 lub 80 zamierzam kupić i jest dylemat czy 100 nie będzie za szeroka.
Pozdrawiam
Witam ja użytkuje glebogryzarkę z firmy Pomer. Żeby przyspieszyć prędkość jazdy oraz skutecznie zlikwidować chwasty i wymieszać obornik jeżdżę jedynką i WOM włączam na 1000obr (Lamborghinii Runner 350), uważam że efekt jest zadowalający.
Proponuję zmierz szerokość od pnia do końca gałęzi. Chodzi o to by pod całą koroną gleba była przemieszana. To powinno Ci pomóc w wyborze szerokości maszyny.