| Odp: Jaka kosiarka do sadu ? [wiadomość #50941 (odpowiedź na #50940) ] |
nie, 23 styczeń 2011 23:24   |
 |
cowboy Wiadomości: 215 Dołączył(a): grudzień 2009 |
Zaawansowany |
|
|
| zapor21 napisał(a) dnia nie, 23 styczeń 2011 11:03 | cowboy właśnie o taką na przedni TUZ mi chodzi....
na razie mam rozdrabniacz bijakowy seppi i już jest super ale kosiarka nożowa byłaby lżejsza no i ten opryskiwacz na herbicydy też może być ciekawym rozwiązaniem...
wydaje mi się że między bijakiem a nożówką powinna być też spora różnica w spalaniu ciągnika...
znalazłem taką kosiarke seppi apple vario wydaje mi sie super ale chciałbym poznać komentarze użytkowników takiego sprzetu...
według mnie jeśli ciągnik ma przedni tuz to chyba lepiej zapiąć maszynę do przodu a z tyłu ciągnąć tylko opryskiwacz... plantacje mam porozrzucane od 3 do 5km od domu wiec chyba do transportu będzie mi tak wygodniej... pozdrawiam....
|
sam kiedys chcialem taka kupic ale ta seppi apple vario nie ma chyba mozliwosci zaczepienia pod przod tylko pod tyl, i rozmawiajac ze sprzedawca tych kosiarek dal mi do zrozumienia ze to zbedny bajer szkoda kasy wydawac a i tak efekt bedzie kiepski z ta funkcja pryskania zielska .

jak widac na fotce juz lewej strony nie dopryskamy
znalazłem jeszcze taka:
http://www.youtube.com/watch?v=KFPMp4folnw&feature=relat ed
Załącznik: seppi.jpg
(Rozmiar: 73.62KB, Pobrane 2337 razy)
[Uaktualnione dnia: nie, 23 styczeń 2011 23:55]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Odp: Jaka kosiarka do sadu ? [wiadomość #61978 (odpowiedź na #61967) ] |
pią, 22 lipiec 2011 22:28   |
szczypiorek Wiadomości: 413 Dołączył(a): styczeń 2009 |
Stały bywalec |
|
|
|
Też mam takie obawy co do używki pozostaje chyba tylko MCMS ,no i ta żyletka ciekawy jestem czy ktoś ja użytkuje i jak się sprawdza, z MCMS-u troche tych kosiarek pracuje u znajomych i są zadowoleni natomiast DITTY nigdzie nie spotkałem i ciekaw jestem opinii
[Uaktualnione dnia: pią, 22 lipiec 2011 22:28] http://www.youtube.com/watch?v=Faut0rSheTk&feature=relat ed
|
|
|
|
|
| Odp: Jaka kosiarka do sadu ? [wiadomość #70918 (odpowiedź na #13322) ] |
pią, 10 luty 2012 17:45   |
jacek55 Wiadomości: 142 Dołączył(a): maj 2007 |
Zaawansowany |
|
|
Witam
Posiadam Fischera BV2 właśnie z opcją rozszerzania od 125 do 175 cm o ile się nie mylę. Kosiarka warta swojej ceny ładnie kosi radzi sobie elegancko ja mam wersje tylko na przedni wom i trochę żałuje ze nie wziąłem opcji na przedni i tylni wom tak to używam jej 3-4 razy w sezonie na 10 hektarach czyli ona pracuje u mnie na 1/3 gwizdka:) mam do niej jeszcze opryskiwacz do herbicydów tez to robiło by swoja robotę jakby śmigało to na tyle ja tego nie wziąłem i strasznie żałuje. Prosta masywna budowa naprawdę polecam.
Pozdrawiam
[Uaktualnione dnia: pią, 10 luty 2012 17:50]
|
|
|
|
|
| Odp: Jaka kosiarka do sadu ? [wiadomość #73885 (odpowiedź na #13322) ] |
sob, 24 marzec 2012 06:35  |
mazi1 Wiadomości: 19 Dołączył(a): styczeń 2012 |
Nowy |
|
|
Ja chcę zakupić kosiarkę i mam prośbę mianowicie która kosiarka jest lepsza jedno wirnikowa czy dwu wirnikowa oraz na co zwracać uwagę przy kupnie używanej , potrzebna mi jest do wykaszania trawy w malinach.
Z góry dziękuje za odpowiedzi, pozdrawiam.
|
|
|