| Odp: Ceny cięcia zimowego [wiadomość #37083 (odpowiedź na #32826) ] |
nie, 14 marzec 2010 20:19   |
krzysztof44 Wiadomości: 391 Dołączył(a): czerwiec 2007 |
Stały bywalec |
|
|
Brak treści wiadomości
Załącznik: 4.JPG
(Rozmiar: 99.32KB, Pobrane 582 razy)
|
|
|
| Odp: Ceny cięcia zimowego [wiadomość #37084 (odpowiedź na #32826) ] |
nie, 14 marzec 2010 20:21   |
krzysztof44 Wiadomości: 391 Dołączył(a): czerwiec 2007 |
Stały bywalec |
|
|
Brak treści wiadomości
Załącznik: 6.JPG
(Rozmiar: 83.71KB, Pobrane 549 razy)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Odp: Ceny cięcia zimowego [wiadomość #37260 (odpowiedź na #32826) ] |
czw, 18 marzec 2010 21:52   |
Adrian81 Wiadomości: 4 Dołączył(a): marzec 2010 |
Nowy |
|
|
Koledzy wypowiedzcie się na temat takiej techniki cięcia powiem ze jest to szampion na M 26 i ma 10 lat... i co sądzicie o tej ekipie która tnie za 110 zł?
Załącznik: 20100318.jpg
(Rozmiar: 191.94KB, Pobrane 774 razy)
|
|
|
|
|
| Odp: Ceny cięcia zimowego [wiadomość #37457 (odpowiedź na #37329) ] |
wto, 23 marzec 2010 21:29   |
stachlewski28 Wiadomości: 170 Dołączył(a): styczeń 2008 |
Zaawansowany |
|
|
Witam!! Adrian81 może i ten sad ma 10 lat, ale nie na tym zdjęciu, a chwalić się zawsze można. Po mojemu nie wyrażanie zrobione zdjęcie zadurzo patyków i mieszają się z tymi na ziemi. Szampion jest drzewem słabo rosnącym widać, że chłopaki polecieli z grubej gałęzi. Albo to zdjęcie tak dziwnie zrobione. Młode drzewko i zrobione już okno, choć jak widać drzewka nie są jeszcze tak wysokie. (Na drugim planie widać betonowy słupek, który nawet jak ma 3m i wkopany jest na 80cm w ziemie, co daje jakieś 2,2cm i przewodnik jest jeszcze jakieś 50cm nad słupek to daje niecałe 3m wysokości drzewka) To, po co okna doświetlające. Widać kilka gałęzi skróconych, i nie jest to cięcie na klik, co to oznacza chyba każdy wie. Więc przygotuj się na cięcie letnie. Na drugim drzewku od prawej widać jak fachowo wycieli gałąź można powiesić kurtkę, i co mnie zdziwiło to na pierwszym planie ta gałązka, co idzie do góry i w duł wcale niema pąka kwiatowego jest to patyk z miotełką na końcu no, bo są dwa może trzy jabłka to została.
No cóż każdy może się pomylić a drzewko nie płacze. Ja bym się tym nie przejmował może to tylko takie zdjęcie dziwnie zrobione.
Ja płace 100zł za dniówkę tnie ich 12 bez obiadów no płacę jeszcze dojazd 100zł.
A jak tną po mojemu dobrze a nieraz to i super fachowiec obetnie nie to co trzeba i wyjdzie co wyjdzie a przykleić się nie da.
Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Odp: Ceny cięcia zimowego [wiadomość #66371 (odpowiedź na #66295) ] |
śro, 16 listopad 2011 09:59   |
stachlewski28 Wiadomości: 170 Dołączył(a): styczeń 2008 |
Zaawansowany |
|
|
Śmiech mnie ogarnia!! (folti)
Wiem, co to za ekipa stoją cały rok pod sklepem i czekają na cięcie
U mnie też sątakie ekipy tną nawet za 50zł tylko jest jedno, ale:
Godzina 7 rozpoczęta pracy 7:15 seta może dwie 7:30 trzecia i czwarta, godzina 8 nie ma sety trzeba wysłać jednego do sklepu, jeden idzie do sklepu reszta tnie mażąc o następnej secie godzina 9 wraca kolega z ćwiartką i zaczyna się praca!!!
Godzina 12 niema ekipy, bo ekipa śpi godzina 16 pobudka i marsz do gospodarza po wypłatę, bo przecież obcieli kilka drzew może kilkanaście.
Jak chcesz mogę dać ci namiar tną za 50 złoty
Ale ekipa, która tnie i wcale nie pije, pracuj rozsądnie trzeba zapłacić uważam, że w tym roku 120zł
Pozdrawiam!!!
|
|
|
|
|
| Odp: Ceny cięcia zimowego [wiadomość #66463 (odpowiedź na #66371) ] |
czw, 17 listopad 2011 20:45   |
folti Wiadomości: 36 Dołączył(a): luty 2008 |
Początkujący |
|
|
Śmiech mnie ogarnia (stachlewski28) na takich ludzi jak ty , co wiedzą zawsze lepiej niż inni.
Twój komentarz świadczy ,że owszem potrafisz czytać tekst ale z jego rozumieniem już masz problemy. Pozwól więc ,że wyłożę ci to co napisałem w poście wyżej. Z jego treści wynika jasno ,że to ekipa jest sprawdzona (tną od kilku lat u mnie i sąsiadów). Zgodzili się na 80 zł ponieważ mało kto decyduje się tak wcześnie ciąć sady z obawy na ewentualne uszkodzenia mrozowe. Wyciągneli więc słuszny wniosek ,iż lepiej zarobić trochę mniej niż wcale.
Jeśli uważasz ,że 80 zł za 8 godz. pracy to mało to porozmawiaj na temat zarobków z pracownikami wszechobecnych dyskontów "stonka" (celowo przekręciłem nazwę). Dowiesz się ,że za pracę na cały etat także w soboty i niedzile (plus nadgodziny za które nie dostają zapłaty)otrzymują ok 1200zł.
Jeśli myślisz ,że płacąc 120zł na dniówkę ekipie masz gwarancję sumiennie wykonanej pracy to uważaj bo możesz się rozczarować. Całą prawdę o ekipach za 120 zł napisał kolega Marcin441984. Fakt jest taki ,że jeśli nie przypilnujesz ludzi i nie sprawisz ,iż będą czuli przed tobą respekt to choćbyś zapłacił im po 150zł nie będziesz miał gwarancji ,że nie będą się opier....ć.
Jeśli masz zamiar płacić 120zł to twoja sprawa. Możesz s..ć pieniędzmi ale nie mów potem ,że sadownictwo się nie opłaca.
[Uaktualnione dnia: pią, 18 listopad 2011 17:17]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|