| Opryskiwacz sadowniczy ŚLĘZA [wiadomość #10358] |
pon, 10 grudzień 2007 13:02  |
Kaciala Wiadomości: 16 Dołączył(a): sierpień 2007 |
Nowy |
|
|
|
Ludzie prosze o rade w sprawie tego opryskiwacza.Niektorzy twierdza ze jest on zbyt drogi, mi sie wydaje ze waqrto zainwestowac wieksza sume a kupic polski produkt.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Odp: jak zmodernizowąć starą ślenze [wiadomość #10396 (odpowiedź na #10367) ] |
śro, 12 grudzień 2007 14:10   |
cypekr Wiadomości: 169 Dołączył(a): marzec 2007 |
Zaawansowany |
|
|
| misiek23 napisał(a) dnia pon, 10 grudzień 2007 08:39 | witam mam problem chciał bym zmodernizowac starą potciwą polską ślenze.co musze ewentualnie dokupić lub wymienic.proszę o pomoc!!!
|
Na wstępie powiem że taki zabieg jest bez sensu- koszt modernizacji to ok 5-6tyś, mielismy też taki pomysł, ale za 7,500zł kupilismy opryskiwacz 1000l z pompa comet z 2000roku, rama w ocynku, sterownie z kabiny- nowy rozdzielacz annovi-reverberi, zbiornik w idealnym stanie, nie łatany, nie malowany, podwójne końcówki i wentylator 2biegowy. Nie napisałeś z którego roku masz tą ślęze, jest na 2 pompach? Jeśli tak to i pompy trzeba byłoby zaminić na 1 włoską, dać sterowanie do kabiny, dodatkowo rozwadniacz, w zależności od stanu ramy czyszczenie i malowanie, z tyłu natomiast trzeba zmienić końcówki obowiązkowo,wentylator według uznania.
Podsumowując- nie warto. Sprzedaj stary opryskiwacz (może znajdzie się chętny), dołóż to co wydałbyś na modernizacje i ciesz się nową jakością oprysku zagramanicznym opryskiwaczem:) nie zawsze polskie=dobre. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Odp: Opryskiwacz sadowniczy ŚLĘZA [wiadomość #10433 (odpowiedź na #10358) ] |
pią, 14 grudzień 2007 17:30   |
ring26 Wiadomości: 91 Dołączył(a): maj 2007 |
Początkujący |
|
|
WITAM w tym momencie śię zgadzam i chyle czoło przed dużą wiedzą.Należy jednak pamiętać że rożmawiamy jak zrobić sterowanie z kabiny jak najmniejszym kosztem przy naszych poczciwych Ślęzach i chyba nic sie stanie jak ciśnienie wzrośnie o małą wartoś . OTO CAŁA FILOZOFIA
Załącznik: 001.JPG
(Rozmiar: 99.89KB, Pobrane 1115 razy)
|
|
|
| Odp: Opryskiwacz sadowniczy ŚLĘZA [wiadomość #10434 (odpowiedź na #10358) ] |
pią, 14 grudzień 2007 17:33   |
ring26 Wiadomości: 91 Dołączył(a): maj 2007 |
Początkujący |
|
|
XX
Załącznik: 002.JPG
(Rozmiar: 132.24KB, Pobrane 1114 razy)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Odp: Ślęza Duet [wiadomość #13169 (odpowiedź na #13166) ] |
pią, 04 kwiecień 2008 23:04   |
 |
miszel Wiadomości: 344 Dołączył(a): luty 2008 |
Stały bywalec |
|
|
Tą zabawkę ma mój kolega, ja osobiście się wycofałem z tego modelu.
Co do wad tego modelu (bo chyba to Cię interesuje) według niego zalicza.
- kiebski dostęp do rużnych podzespołów przy pompie
- źle usytuowanie zbiorników dodatkowych ( do mycia rąk, jak i zbiornika), niema przeciw wagi i podnosząć ją jest ciężka
- nisko usytuowany wiatrak, który między innymi zasysa liście
- prawdo podobnie (ktoś mu otym powiedział), że obudowa wiatraka, a jednocześnie kolumna jest bardzo podatna na pękanie; plastyk
- nażekał też na usytuowanie dysz, ale obecnie niemogę konkretnie powiedzieć oco mu dokładnie chodziło
Ale chociaż trochę marudzi na ten sprzęt, to i tak jest zadowolony z pracy opryskiwacza, jak i jego skuteczności.
Pozdrawiam.
[Uaktualnione dnia: pią, 04 kwiecień 2008 23:06] POZDRAWIAM
MISZEL
|
|
|
|
|
|
|
|
|